Dziękuję za miłe słowa. Dwa dni zeszły na sklejenie, pomalowanie, wyposażenie wnętrza (czekam jeszcze na telefon, który będzie na biurku). Gąsior jest raczej ok, tylko na zdjęciu może źle on wygląda.
Model made by Mehbu
https://www.mehbu-lasertechnik.de/product_info.php?products_id=205
Przyznam, że jakość jest bardzo dobra, świetnie dobrane kolory tektury, jedynie ściany musiałem pomalować na biało, bo mi szarość oryginału nie pasowała.
Jego lokalizacja, to właśnie przy tym moście. Wiem, nie pasuje, ale musiałem coś zrobić z tym nie do końca przemyślanym zakupem (nie wyrzucę przez 100 Euro do kosza) i postanowiłem, że znajdzie swoje miejsce na tym module. Mam jeszcze drugi budynek tej firmy w postaci nastawni, ale sklejanie go jeszcze przede mną.
Każde źródło światła będzie sterowane oddzielnie. Oświetlony jest parter, a na górze lampa sufitowa i lampka na biurku.
Wszystkie moje skrzynki robię z MDF 10 mm, nie są one w standardzie, ale makieta nie będzie przewożona. Do większej części makiety mamy już zakupione okrągłe, regulowane, metalowe nogi w kolorze czarnym. Wkrótce dotnę płyty, będą 3 segmenty, każdy 1650 x 900 mm.
Mam niestety problem z tłem, bo nigdzie w ofercie nie znalazłem tapety długiej na 5 metrów.
Dzisiaj posadziłem trawę pod mostem, wstawiam kilka zdjęć. Jeszcze będą poprawki (muszę odkurzyć luźne trawsko, jak wyschnie klei i dosypać piasku na ścieżkę) i dojdzie woda w rzece (jest w drodze).
Wkróce przyjdzie czas na osadzenie mostu, ale wpierw muszę założyć kątowniki na betonowe elementy przyczółków, a na koniec tłuczeń.