Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Na filmie zdecydowanie łatwiej jest to wszystko ogarnąć i zrozumieć, te niby "drobne" poprawki a jak się na to wszystko spojrzy to jakby więcej przestrzeni i lekkości tym całym Twoim modelowym świecie, szczególnie tą większą przestrzeń doceni ta spalinówka, którą podziwialiśmy na wystawie w Łodzi , duży plus za wspominaną już wcześniej wymianę tych przytłaczająco potężnych kozłów na wersję lekką i powszechnie u nas spotykaną, dzieki takim zmianom zaczyna mi to coraz bardziej przypominać nasze klimaty, dodatkowo rozjaśnienie zieleni oraz dodanie kolejnej "kształtówki" powoduje, że te segmenty podobają mi się coraz bardziej, próbowałem też dociec jak zasilane są te latarnie na drewnianych słupach - nie widzę którędy idą przewody zasilające - zapewnie po drzewcu-żerdzi bo chyba nie we wnętrzu? Wskaźniki Z1 i W4 jakie planujesz dodać też będą podświetlane? A krzyż św. Andrzeja robisz sam z wydruku na kartonie czy zamawiasz z blaszek foto? No i chyba mam coś źle ustawiony monitor bo u mnie Twoje białe światło na karzełkowej tarczy manewrowej jest jasno niebieskie....???
Latarnie z tyłu mają delikatny rowek i tam są schowane przewody, na filmie mówiłem, że latarnie wskaźnikowe będą oświetlone, krzyż Andrzeja mam od dawna, białe w rzeczywistości jest białe, może moja kamera, albo faktycznie monitor zniekształca kolor.
Obrotnica miała być w sprzedaży od 10.24 r., ale będzie ją można nabyć dopiero od marca br. po targach w Gießen.
Mam nadzieję, że zdążę zrobić ten moduł przed targami na Fabrycznym.
W tzw. międzyczasie wykończam moduły kolegi. Obecnie jeden już zrobiłem.
Z rozmachem? Dzięki za pozytywną ocenę. Jednak robię wszystko w zakresie moich możliwości i sugestii właściciela makiety (np. w temacie nastawni - nikt w Polsce na makiecie nie ma takiej, choć były one na terenie PKP).
Moim zdaniem nie jest dobrze, ale staram się.
Ten moduł był bardzo brzydki i pusty. Kolejne dwa też. Modyfikacja pierwszego jest już zrobiona. Za chwilę pod skalpel pójdą kolejne dwa.
A propos, ten mały z przejazdem drogowym też poprawiłem/zmieniłem, bo właściciel lubi jesień.