• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Spalinowo-elektryczny hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
4.653 28 2
Ja również dziękuję za motywację do działania, skoro napomknięcie i chęć zapoczątkowania tematu oraz być może ciekawej dyskusji została zabita w zarodźcu. Zrobiłem to z premedytacją bo nie trzeba od razu dawać kawy na ławę, a oboje dobrze wiecie, że zawsze staram się podawać wszelkie informacje i później bym to zrobił.

Kuriany, rok 1961
Film "Ludzie z pociągu"
Reżyseria: Kutz Kazimierz
Rok: 1961
https://fototeka.fn.org.pl/

Wagon MsBi film Ludzie z pociągu b.jpg

Wagon MsBi boczniak czteroosiowy film Ludzie z pociągu.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.867 525 30
Są to dwa osobne zdjęcia, lokalizacja i dokładny rok znany.
Chciałem się trochę pobawić...
No to trochę się kolega @PingwinRico pobawił, szkoda że naszym kosztem. Ale dzięki za pokazanie całych zdjęć i informację o nich. A wagon w oddali jest pewnie tym wagonem motorowym, jaki był w Hajnówce, a którego model wypuścił swego czasu Tillig. O ile wiem, w tamtych stronach nie było po wojnie wagonów doczepnych tego typu.

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.671 392 7
Kolega po prostu zabawił się w tak powszechną dziś dezinformację :podstepny: Trudno, że co niektórzy to łyknęli. Tylko czemu film "Ludzie z pociągu"? Nie można było wrzucić czegoś z przykładowo "Człowieka na torze" albo "Pociągu"...

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
4.653 28 2