• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Spalinowo-elektryczny hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

michal.guminiak

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.483 7 0
Zapytuję Kolegów o kolor czujnika SHP w elektrowozach i lokomotywach spalinowych w ep. IV. Zwykle był barwy nieokreślonej-rdzawej. A jaki był jego kolor fabryczny? Dziękuję za informację.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.841 621 30
Głowy nie dam, ale w nowych lokomotywach chyba były albo malowane na czarno, jak całość podwozia, albo były pozostawione w kolorze aluminium (obudowy były wykonane z aluminium, jako materiału nie ferromagnetycznego).

AdrianL

Aktywny użytkownik
Reakcje
23 0 0
jajecznica była normą w Łebie przez kilka sezonów letnich.Pamiętam jak sie denerwowałem na to malowanie-wolałem oczywiście khaki. Mimo to osobiście wykonałem wiele zdjęć tego zespołu,mam tez masę filmów z tej linii.
A autora tego zdjęcia Wojtka Nowotniaka ze Szczecina poznałem przypadkiem dokładnie w tym pociągu widocznym na zdjęciu.Przy okazji pozdrawiam ! . Ehhh to się wtedy chciało jeździć..... było przynajmniej czym.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.841 621 30
Nie wiem, czy to był ten sam, co na tym (wcześniejszym) zdjęciu, ale w pierwszej połowie lat 80. XX wieku stał w Malborku wrak Wittfelda, który chyba w 1984 został na miejscu pocięty. Był stan wojenny i bałem się robić zdjęcia... :(