Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Do którego roku można było spotkać te wagony jeszcze w oryginalnym malowaniu? Czy możliwe było wystąpienie tego malowania w jednym składzie z nowszymi schematami? Może jakies fotografie ktoś ma?
Zapytuję Kolegów o kolor czujnika SHP w elektrowozach i lokomotywach spalinowych w ep. IV. Zwykle był barwy nieokreślonej-rdzawej. A jaki był jego kolor fabryczny? Dziękuję za informację.
Głowy nie dam, ale w nowych lokomotywach chyba były albo malowane na czarno, jak całość podwozia, albo były pozostawione w kolorze aluminium (obudowy były wykonane z aluminium, jako materiału nie ferromagnetycznego).
jajecznica była normą w Łebie przez kilka sezonów letnich.Pamiętam jak sie denerwowałem na to malowanie-wolałem oczywiście khaki. Mimo to osobiście wykonałem wiele zdjęć tego zespołu,mam tez masę filmów z tej linii.
A autora tego zdjęcia Wojtka Nowotniaka ze Szczecina poznałem przypadkiem dokładnie w tym pociągu widocznym na zdjęciu.Przy okazji pozdrawiam ! . Ehhh to się wtedy chciało jeździć..... było przynajmniej czym.
Nie wiem, czy to był ten sam, co na tym (wcześniejszym) zdjęciu, ale w pierwszej połowie lat 80. XX wieku stał w Malborku wrak Wittfelda, który chyba w 1984 został na miejscu pocięty. Był stan wojenny i bałem się robić zdjęcia...