Miesiąc minął jak z bicza strzelił, a ja nadal z przyjemnością wracam myślami do tegorocznego Festiwalu Kolej w Miniaturze w Sosnowcu, który również minął mi wyjątkowo intensywnie i błyskawicznie.
Chciałbym serdecznie podziękować organizatorom z SMK Katowice, za zorganizowanie po raz kolejny tej wyjątkowej imprezy. Bez Waszej pracy, poświęcenia własnego wolnego czasu i wielu starań, nie moglibyśmy się wspólnie spotkać w tym zacnym gronie. Długo musieliśmy czekać na tegoroczną imprezę, bo w sumie 3 lata od ostatniej edycji festiwalu w 2019 roku, bowiem wiele przeciwności nie do przeskoczenia w tym smutnym okresie stawało naprzeciw organizatorów - tym bardziej ucieszyła nas informacja, że w tym roku festiwal się odbędzie.
Dziękuję bardzo również wszystkim pozostałym uczestnikom tworzącym to wyjątkowe spotkanie - wystawcom, producentom, przedstawicielom firm, sprzedawcom oraz widzom, dla których i również dzięki którym, spotykamy się w Sosnowcu. Gdyby nie Wasza obecność, tej wystawy by nie było.
Możliwość spotkania się z Wami - niektórymi po kilku latach przerwy - bezcenna! Dobrze było zobaczyć Wasze uśmiechnięte twarze, zamienić kilka słów, wspólnie się pośmiać i zjeść coś wyjątkowego! W tym miejscu szczególne podziękowania kieruję do Alessandro, Federico, Fabioli, całego zespołu z kuchni, którym miałem przyjemność pomagać w przygotowaniu przepysznej włoskiej pasty na wieczorną biesiadę. Nie mogę również nie wspomnieć o Marku, bez którego inicjatywy i dobroci, nie doszłoby do tej wyjątkowej kolacji - dziękuję Ci bardzo w imieniu swoim i innych - dobrze, że z nami byłeś!
Przyznaję się bez bicia, że w tym roku praktycznie nie robiłem zdjęć czy filmów. W sumie najwięcej właśnie przy okazji przygotowań do kolacji. Może coś tam się później znajdzie - wiele różnych obowiązków, zobowiązań i zajęć skutecznie przesuwa w czasie obrobienie tego i tak nielicznego zarejestrowanego materiału. Poniżej zdjęcie grupowe części uczestników, w dwóch wersjach - każdy może wybrać sobie to, na którym lepiej wyszedł. Jeśli ktoś chciałby je w oryginalnym rozmiarze i jakości, proszę wysłać mi swój adres e-mail.
Zobacz załącznik 896702
Zobacz załącznik 896703
Na koniec chciałbym podziękować Leszkowi, Krzysztofowi i Grzegorzowi - bez Waszej pomocy najprawdopodobniej bym nie pojechał - dziękuję bardzo za wszystko!
Mam nadzieję, że zobaczymy się ponownie we wrześniu podczas Miniaturowej Polski. Tymczasem bywajcie zdrowi i do zobaczenia na kolejnych imprezach!