• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie SM31 - ciężka lokomotywa manewrowa

Paveł Abcdef

Nowy użytkownik
Reakcje
18 1 0
Z jakimi Polonezami? I dlaczego w Jaworznie? O co chodzi?
U nas na Podkarpaciu na te lokomotywy tak się mówi. Okazało się że wycieczka do Katowic byłaby nie możliwa więc czytając wiele stron na temat SM31 zobaczyłem że wszędzie pojawia się Jaworzno Szczakowa. Podobno jest tam też dużo odstawionych SM31. W pytaniu chodziło oto czy są tam jakieś SM31.

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.655 65 3
Są.
A nazwa Polonez to akurat w Gliwicach była przypisana do małych akumulatorowych lokomotywek ASF zwanych gdzie indziej Adolfikami

bankier9a

Aktywny użytkownik
Reakcje
246 9 4
Czas nagli - odkurzyłem SM31 o numerze, którego nie jestem do końca pewien: 050? Tradycyjna procesja "Mikola"... Maczki - Jęzor - Szczakowa. I długie oczekiwanie w chaszczach aby pradawni bogowie podesłali mi jakąś lokę coś do obfocenia...

PICT0028.JPG

PICT0027.JPG

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.674 520 30
Mam prośbę do wszystkich, zamieszczających zdjęciu zarówno w tym, jak i w kilku innych, podobnych wątkach w dziale "Prawdziwa kolej" o bardziej krytyczne przyglądanie się swoim zdjęciom przed decyzją wstawienia ich na forum. Wydaje mi się, że te wątki powinny służyć do pokazywania rzeczywiście ciekawych zdjęć lokomotyw, albo w niecodziennym malowaniu czy oznakowaniu, albo w ciekawym ujęciu. Ale zamieszczanie dziesiątków zdjęć praktycznie identycznych maszyn, różniących się wyłącznie numerem, fotografowanych w tym samym, albo bardzo podobnym miejscu i ujęciu, wydaje się lekką przesadą. Prosiłbym też o zwrócenie większej uwagi na jakość fotografii, bo niektóre tu zamieszczane są nie najwyższej jakości, a nie przedstawiają niczego szczególnego, co usprawiedliwiałoby wstawienie kiepskiego technicznie zdjęcia. Wprawdzie możliwości serwera forum są dość duże, ale jednak nie są nieograniczone.

Powtarzam ten sam post w kilku wątkach, w których pojawia się wiele w sumie podobnych do siebie zdjęć.

Groch

Znany użytkownik
Reakcje
686 1 0
No i ponownie Łódź Żabieniec i znowu na górce pod brzózkami... Ale za to ubarwienie inne i numerek :p. SM31-021, 28.09.2020. Swoją drogą to żadnej nie widziałem przy robocie... Noclegownie sobie tu zrobiły czy co:niepewny:

SM31-021 Lodz Zabieniec 28.09.2020.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 9