Fajnie, że podoba się Wam!

Jak widać na ostatnich fotkach, zrezygnowałem z trawionych poręczy i wykonałem nowe. Poręcze poziome na około przedziałów przedniego i tylnego powstały z mosiężnego drutu fi 0,3mm. Do zrobienia "trzymaczy" wykorzystałem sprezentowany przez kolegę (dzięki Piotr

) drut z nowego srebra fi 0,2mm. Po zlutowaniu i lekkim przyszlifowaniu oczka aż tak strasznie detal nie rzuca się w oczy, nie mniej w oryginale wiadomo, że takie trzymacze są przyspawane do poręczy i zewnętrzna powierzchnia poręczy jest gładka. Mi zależało na trwałych, nie odkształcających się poręczach. Model ma być "bezstresowo" używany na makietach. Pozostałe poręcze powstały ze stalowego drutu fi 0,23mm.
Po wczorajszej sugestii kolegi zeszlifowałem spodnią część dolnej, białej pokrywy. Niestety nie widać już loga Piotra66. Zabieg okazał się konieczny, ponieważ po wykonanych pomiarach okazało się, że istniało ryzyko "zawieszania" się modelu podłogą na rozjazdach, a bardziej płytach przejazdów samochodowych, które raz głębiej, innym razem płyciej są zamontowane.[DOUBLEPOST=1383549767][/DOUBLEPOST]