• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Slavi - mała zbieranina...

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.965 5 0
Lipcowy dobry wieczór! :)
Dziękuję za odwiedziny i komentarze w moim temacie. Bardzo deszczowy weekend na południu Polski, a do tego jakiś wirus żołądkowy skutecznie przygwoździł mnie w domu. W związku z tym, nadarzyła się okazja by pobyć trochę z Wami, w najfajniejszym dziale tego forum... :) Dziś model nieoczywisty a prezentację jego obiecałem bardzo dawno temu Bartkowi @Lec Go (Bartek) . Kupiony pewnie z dekadę temu , jeszcze w Salzburgu. Dość długo czekał w kolejce na sprzedaż ale im więcej u mnie zaczęło pojawiać się wyjątków, tym częściej pojawiały się wątpliwości dotyczące sprzedaży. Jeszcze w Austrii zmieniłem belkę przeciw-wjazdową naczepy, bo poprzedni właściciel nie przemyślał do końca tego detalu. Najciekawsza jest oczywiście naczepa do przewozu węgla brunatnego. Do tej pory nie spotkałem nic podobnego w naszej skali a że Freund wozi też kontenery, to model ten parkuje sobie w gablocie obok trochę młodszych kolegów... :D Zapraszam do oglądania i komentowania!

Nr. 142 Herpa - Mercedes SK (2448) H.Freund - składak (jakiś austriacki modelarz)

DSC_6238.JPG
DSC_6241.JPG
DSC_6243.JPG
DSC_6244.JPG
DSC_6248.JPG
DSC_6250.JPG
DSC_6251.JPG
DSC_6254.JPG
DSC_6256.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.485 390 20
Rewelacyjny model pokazałeś. Ta naczepa to chyba wielki unikat, bo nie spotkałem się jeszcze z taką w swojej skromnej historii zbieractwa. Świetna prezentacja. (y)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 417
Samochody ciężarowe 2544