• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Slavi - mała zbieranina...

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.760 4 0
Cześć Wszystkim! Dzięki za ostatnie odwiedziny w temacie i komentarze. :)
Dziś model, który zdobił okładkę nowości Herpy 07/08 z 2007 roku! Do tego - jest to mój pierwszy przedmiot, który kupiłem na eBay.de. :)
Miniatura, została zrobiona w ilości tylko 800 szt! Trzy osie i Open-Top na "plecach"... Po prostu - must have! :D

Nr. 112 Herpa - Mercedes-Benz Actros L'02 Senator Lines - oryginał

DSC_2932.JPG
DSC_2938.JPG
DSC_2942.JPG
DSC_2943.JPG
DSC_2949.JPG
DSC_2951.JPG
DSC_2954.JPG

Zapraszam do oglądania i komentowania. ;)

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.079 68 0
Zarówno ten jak i frankenbach są na mojej liście zakupowej, tutaj trzy osie uroku dodają bezwzględnie, i tak jak Rafał napisał,
puszce z racji wieku można wybaczyć te rygle, tym bardziej że chyba jeszcze nie ma alternatywy z Athearna czy PT w tej grafice.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.588 387 20
Całkiem ciekawy model. Trzyosoiwy ciągnik wygląda świetnie. Duży plus za pomalowane na czerwono światła w podkontenerwóce, natomiast szkoda, że kontener jeszcze z tych czasów, gdy Herpa nie malowała rygli.

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.760 4 0
Cześć Wszystkim. :) Dzięki za komentarze pod ostatnią prezentacją.
Dziś dla siedzących "głębiej" w temacie kontenerów model, który w logiczny sposób powinienem pokazać jako kolejny... Pokazana przeze mnie miniatura została zrobiona TYLKO w ilości 400 szt! Co najlepsze - ten model można "wyrwać" w śmiesznych pieniądzach, bo mało kto wie, jak mocno jest limitowana...
No to jedziemy...

Nr. 113 Herpa - Scania R500 V8 HL Senator Lines - oryginał

DSC_2957.JPG
DSC_2962.JPG
DSC_2965.JPG
DSC_2967.JPG
DSC_2970.JPG
DSC_2975.JPG

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.079 68 0
Szkoda że nie prorokowałem;), bo bym obstawiał właśnie tą Scanię.
Zawsze ją odkładam na później, ale po Twoim info trzeba ją będzie zawinąć.
Scaniula śliczna, na puszce fajny odcień niebieskiego, no a rygle trzeba wybaczyć dopóki się za to malowanie PT albo athearn nie weźmie.
Athearn ma w zasadzie puchy senatora, ale z malutką grafiką.

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.760 4 0
Witam Wszystkich Świątecznie. :)
Dzięki za ostatnie odwiedziny w moim temacie. Dziś jeden z kolejnych modeli , które się dublują w mojej zbieraninie. :D Został lekko ulepszony wzgl. oryginału przez naszego kolegę forumowego. Miniatura niby taka sama, ale szczegóły i inny kontener sprawił, że musiałem zostawić... :D

Nr. 114 Herpa - Scania R500 V8 HL Senator Lines - składak (zmienione koła, ulepszona belka naczepy i kontener z innego zestawu).

DSC_2978.JPG
DSC_2982.JPG
DSC_2985.JPG
DSC_2991.JPG
DSC_2992.JPG
DSC_2996.JPG

Zapraszam do oglądania i komentowania. :)

Korzystając okazji, życzę Wszystkim Koleżankom i Kolegom zdrowych i spokojnych Świąt... :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 417
Samochody ciężarowe 2544