• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Skromna kolekcja Pitka

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.943 387 20
Fajne modele pokazujesz. Z tej prezentacji to rzeczywiście Jelcz najfajniejszy i najlepiej wykonany. Nie wiem czyjej jest produkcji, ale lepiej by wyglądał jakby światła przednie miał pomalowane na srebrno, a nie na biało.

OP
OP
pitek

pitek

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Dziękuje za komentarze.Jelonek jest z Tololoko czekam obecnie na zamówionego 316 z SAW MODEL. Ten jelcz jest pierwszy w mojej kolekcji białe światła takie były jak go kupiłem.

M

Maverick

Gość
Iveco i Bussing to klasyki i klasa sama w sobie. Gratuluję posiadania tych modeli(y)

P.S. czemu tak "dzielisz/rozdzielasz" na części swoje prezentacje a nie pokażesz ich w jednym poście??

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.943 387 20
Fajne staruszki pokazujesz. Najbardziej podoba mi się Iveco. Szkoda tylko, że koła w ciągniku nie są podobne do tych w naczepie, wtedy byłby taki fajny komplet.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.396 109 2
Tak jak Maćkowi mi tez najbardziej podoba się Iveco. Bussing też jest świetny i również posiadam takiego w kolekcji, Mercedes też całkiem fajny.
Gratuluję kolejnych ciekawych ciężarówek.

M

Maverick

Gość
Ten MAN F8 świetny zestaw i bardzo lubię takie konfiguracje właśnie ale widzę, że coś nie tak z "dyszlem" od przyczepy. Renault bardzo fajny i rzadki model.
Gratuluję nabytków.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.943 387 20
Kolejna ciekawa prezentacja. Fajne modele pokazujesz, a najciekawsza Renóweczka. Bardzo fajna krótka, jednoosiowa naczepa. Super się komponuje z krótką kabiną. Możesz podać kto jest producentem tej Reni?

kubass2

Znany użytkownik
Reakcje
8 0 0
Renówka faktycznie bardzo ciekawa i fajna, taką też bym widział u siebie na półce. Ale MAN F8 tez interesujący zestaw. Nie ma to jak starsze wersje modeli.

OP
OP
pitek

pitek

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Dzieki Panowie Maverick ten dyszel jest odwrotnie nie jak w standardowej przyczepie.Takie przyczepy były w Pekaesie w Szczecińskim oddziale tylko ze tamte miały dwa dyszle i były w zestawie z Mercedesami,wydaje mi się ze w Błoniu mieli kilka Volvo F12 w takim zestawieniu.Bardzo fajne składy podczas jazdy przyczepa szla w slad auta gorzej z cofaniem dlatego kierowcy nazywali je Zemsta Hitlera:).Mafo producentem Reni jest twoja ulubiona firma Roco(y)

M

Maverick

Gość
Maverick ten dyszel jest odwrotnie nie jak w standardowej przyczepie...
Jak to miało funkcjonować, bo kompletnie sobie tego nie wyobrażam????:eek: Pierwszy raz o czymś takim słyszę... o_O Masz jakieś zdjęcia? Jak niby przyczepa miała skręcać??? Co przesuwało/kierowało wózkiem skrętnym?? Bo przecież dlatego przyczepa skręca/"idzie" po śladach ciężarówki, że dyszel obraca wózek a w tym wypadku jeśli byłby zamontowany odwrotnie to co steruje tym wózkiem?? A ciężarówka jaki miała zaczep a raczej zaczepy... po obu stronach?o_O Jestem zawodowym kierowcą ale o czymś takim nigdy nie słyszałem... ale może czegoś nie rozumiem?:rolleyes:

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.396 109 2
... ale może czegoś nie rozumiem?:rolleyes:
Maverick bo to skomplikowane jest :)
Dawno temu jak miałem jeszcze praktyki w szczecińskim Pekaesie spotkałem się z tym rozwiązaniem w Mercedesach jednak nie mam zdolności edukacyjnych i niestety nie wytłumaczę ci zasady działania tego ustrojstwa musisz wujka Google zapytać.

Wracając do prezentacji znowu świetne modele a Renówka z Roco wygrywa drugie miejsce Man F8 a i Scania niczego sobie, doceniam również betoniarę bo mam i wiem że jest świetna.
Gratuluję pięknej kolekcji a jak Ci się Renówka znudzi to daj znać bo trzymam dla niej miejsce w gablocie :D