• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zieleń Siala baba.....trawe :)

ciamacz

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
(y) Rewelacja. Gdyby to było przyszyte na początku forum, byłoby git. Przekopałem całe forum, ale na to nie trafiłem.
Jeśli da się przypiąć te fora na sam początek, tak, jak jest to zrobione z luźnymi przemyśleniami, to będzie idealnie.

Dziękuję za pomoc

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Jest przyszyte na jako drugi wątek w dziale "techniki modelarskie"
Jest i było przyszyte już od ponad 3 lat, nie wiem jak ciamacz przekopywał skoro nie znalazł tego co na wierzchu.
Ktoś sobie zadał trud aby to zebrać, teraz ja sobie zadałem trud aby poprawić linki na działające,
więc może ciamacz zada sobie trud i zastanowi się, czy słowa "kącik wzajemnej adoracji" albo "Wy od wielu lat nie jesteście w stanie założyć odpowiednich wątków" nie są w tym momencie obraźliwe albo po prostu niedorzeczne?

Reakcje
1.781 13 0
Parę dni temu poproszono mnie o lekką reorganizację terenu w niektórych miejscach i poprawienie zieleni niższej na pięknej, znanej już makiecie.:).
Mam nadzieję ,że Kolega , który wykonał tę wspaniałą makietę nie będzie miał nic przeciwko....;).

Załączniki

robo

Znany użytkownik
Reakcje
642 11 6
Właśnie buduje 3 małe dioramy i tak się zastanawiam nad podłożem pod trawę. Można by wykorzystać klej do kafelek, lub nawet cienką warstwę cementu.
Próbował może ktoś z tymi materiałami?

statom

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jaki cement, jaki klej ;) ??? Tylko drobniutki piaseczek. Na to rozcieńczony wikol i elektrosadzenie. Wiem, bo w poniedziałek miałem lekcje u samego Mistrza Daniela loko i z tym materiałem zrobił cudeńka ;)

robo

Znany użytkownik
Reakcje
642 11 6
Chodzi o to, że cement oraz klej do glazury (nie wszystkie) jak wyschnie otrzymuje się chropowatą powierzchnię i co najważniejsze matową. Można też te 2 składniki zmieszać z piaskiem i efekt będzie jeszcze lepszy.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Za sztywne. My gruntujemy skrzynki klejem do styropianu, jest dość elastyczni i matowy po wyschnięciu, tylko niestety biały.
To maluję rzadkim wikolem i sypię pyłki.

IMG_3545-001.JPG

Karol K.

Znany użytkownik
Reakcje
70 0 0
Witajcie,
Podłączę się pod temat. Zbudowałem elektrosadzarkę z łapki na muchy, wykonałem pierwsze próbne sadzenie i co się okazało. Nigdy nie sadziłem, ale mam wrażenie, że trawka przy zbliżaniu sitka do makiety zamiast "opadać" z sitka i ładnie stać, robi zupełnie coś odwrotnego, wylatuje do góry. Pewna, mała ilość trawki przykleja się pionowo, niestety nie jest to regułą. Z czego to może wynikać? Może bieguny powinny być odwrotnie? A może tu zupełnie normalne zjawisko?