• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Ja mam tylko cichą nadzieję że nakład żółtych mordek będzie przynajmniej raz taki jak IC, bo tutaj pomijając wcześniej zamówione może być wojna o ostatnie sztuki...

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Swoją drogą to moze jakies info jest kiedy bedzie producent kontaktowal sie z klientami w sprawie tych piotrkowskich 07 zamówionych w Piotrkowie :p ?
Zapewne tak samo jak w przypadku zamówionych wcześniej z listy, czyli w momencie kiedy model będzie już dostępny... Swoją drogą ubolewam że wśród żółtych mordek zostało uwzględnione jedynie oleśnickie malowanie a nie zostało uwzględnione malowanie jak poniżej:

(żródło wikipedia)
A to przecież również klasyk, którego mnie osobiście będzie brakowało...

voytecki

Aktywny użytkownik
Reakcje
54 0 5
Koledzy, jak zdjąć wózek w EU07-433? Chcę wymienić koła na te z gumkami załączone do kompletu, bo mam problem z uciągiem. Z instrukcji wynika, że wystarczy odkręcić jedną małą śrubkę od spodu na środku wózka i powinienem się dostać do kół. Niestety nic z tego ni diabła nie chce obudowa zejść bo coś jeszcze trzyma.

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Wczoraj dotarła do mnie pierwsza lokomotywa od Schlesienmodelle. EU07-433. Co tu dużo pisać - wspaniała sprawa. Otworzyłem pudełko i zachwyt. Postawiłem na torach, podpiąłem sypialny PKP IC. Popatrzyłem i spowrotem do pudełka. Model jakich mało. Teraz z niecierpliwością czekam na dekoder ESU LokSound żeby sobie tą lokomotywą pojeździć :)

Robertowi i Irkowi naleźą się ogromne gratulacje!

Jeszcze pytanie. Światła wg E-1 wymagają tylko mapowania funkcji czy potrzeba jeszcze specjalnej płytki? Chodzi o to czy jak się włoży tylko ESU LokSound to będą tylko światła białe i czerwone ale można pogrzebać w CV i zrobić E-1 czy potrzeba jeszcze jakiejś płytki jak w innych modelach?

Ostatnio edytowane:

Arti55

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
126 0 0
Wczoraj dotarła do mnie pierwsza lokomotywa od Schlesienmodelle. EU07-433. Co tu dużo pisać - wspaniała sprawa. Otworzyłem pudełko i zachwyt. Postawiłem na torach, podpiąłem sypialny PKP IC. Popatrzyłem i spowrotem do pudełka. Model jakich mało. Teraz z niecierpliwością czekam na dekoder ESU LokSound żeby sobie tą lokomotywą pojeździć :)

Robertowi i Irkowi naleźą się ogromne gratulacje!

Jeszcze pytanie. Światła wg E-1 wymagają tylko mapowania funkcji czy potrzeba jeszcze specjalnej płytki? Chodzi o to czy jak się włoży tylko ESU LokSound to będą tylko światła białe i czerwone ale można pogrzebać w CV i zrobić E-1 czy potrzeba jeszcze jakiejś płytki jak w innych modelach?
Kurcze czemu jeszcze zdjęć nie pokazałeś?

Reakcje
10 1 0
Podpinasz dekoder do płytki i zapomninasz o sprawie. Lok już ma tak wszystko zaprogramowane, że wystarczy zainstalować dekoder dźwiękowy.
Już wiele razy ten temat był objaśniany na tym forum i dziwi mnie to, że dalej są wątpliwości

Reakcje
10 1 0
Nie musisz przepraszać. Na początku sam nie wiedziałem co i jak, ale jak się zagłębiłem w temat to ogarnąłem to szybko. Nie jestem pewien, ale w samej książeczce dołączonej do modelu jest wszystko dobrze opisane.

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.075 201 22
Robiąc zdjęcia naszym modelom w gablotkach, podczas trwania targów w Piotrkowie, zauważyłem ciekawe zjawisko związane z podwójnym odbijaniem się modelu w szybie gablotki. Wstawiam je tutaj jako ciekawostkę, gdyż patrząc na odbicie, model wygląda jakby miał podwójne reflektory białe. Moim zdaniem nadaje to naprawdę ciekawego wyglądu tej lokomotywie.
podwójne reflektory.jpg