• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.698 15 0
Cześć, czy orientuje się ktoś co może być powodem, że jeden z reflektorów świeci wyraźnie słabszym światłem niż pozostałe dwa?
Bez rozbierania modelu ciężko jednoznacznie stwierdzić. Możliwości:
- złe umieszczenie światłowodu
- niedolutowana dioda
- uszkodzona dioda

Reakcje
439 294 188

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.776 179 15
jednak ciezko sie przyjmuje krytyke,7 została stworzona kilka lat temu takze to nie jest zaden nowy model,nie ma czesci zapasowych,nie ma dekoderow obiecanych jakis czas temu

Z brakiem dekoderów borykają się wszystkie firmy, no może poza PIKO, ale oni mają swój dekoder ...o jakości każdy wie jakiej. Także na produkcję elektroniki i nie tylko dekoderów się teraz czeka, bo w pierwszej kolejności produkcja jest dla firm motoryzacyjnych.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.461 443 99
Z brakiem dekoderów borykają się wszystkie firmy, no może poza PIKO, ale oni mają swój dekoder ...o jakości każdy wie jakiej.
Co masz na myśli? Wykonanie fizyczne, czy coś innego? Pytam bo ostatnio zakupiłem kilka ich dedykowanych do /ich/ modeli PKP, takich jak ET41, EU07, ET21 czy SP45. Skusiło mnie to, że są PIKO i do PIKO, oraz że dają w zestawie dedykowany głośnik + rabat jaki miałem w tamtym sklepie.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.150 131 19
Z brakiem dekoderów borykają się wszystkie firmy, no może poza PIKO, ale oni mają swój dekoder ...o jakości każdy wie jakiej. Także na produkcję elektroniki i nie tylko dekoderów się teraz czeka, bo w pierwszej kolejności produkcja jest dla firm motoryzacyjnych.
Co masz na myśli? Wykonanie fizyczne, czy coś innego? Pytam bo ostatnio zakupiłem kilka ich dedykowanych do /ich/ modeli PKP, takich jak ET41, EU07, ET21 czy SP45. Skusiło mnie to, że są PIKO i do PIKO, oraz że dają w zestawie dedykowany głośnik + rabat jaki miałem w tamtym sklepie.
Dekodery markowane przez PIKO i oznaczone jako 4.1 to produkcja Uhlenbrocka i rzeczywiście nie są najlepsze, ale dekodery 5.1 są już produkcji PIKO i są bardzo dobre, także w tej kwestii sporo się zmieniło przez ostatnich parę lat.

Lucjan P

Aktywny użytkownik
Reakcje
308 8 0
Nie na temat, ale potwierdzam, te nowe dekodery Piko dają radę. Dźwiękowe szumnie nazwali Train Sound i są zdecydowanie lepsze niz te poprzednie. Natomiast niezaprzeczalny fakt jest taki, że dekoder jest programowany pod konkretny model.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.183 260 17
jednak ciezko sie przyjmuje krytyke,7 została stworzona kilka lat temu takze to nie jest zaden nowy model,nie ma czesci zapasowych,nie ma dekoderow obiecanych jakis czas temu
Wznawiam pytanie. Co dla modelarzy zrobiłes lub stworzyłeś. Bo narazie od Ciebie oprócz pouczania i krytykowania innych mało lub - nawet powiem - ZERO widać.