• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Reakcje
4 0 0
Byłem widziałem, debata jest pierwsza klasa nie dywagujcie na temat zdjęć robionych komórką i do tego przez szybę gabloty targowej mam podobne ale ich nie zamieszczam by uniknąć nieporozumień na forum. Wszystkie modele prezentują się znakomicie...
[DOUBLEPOST=1434835035][/DOUBLEPOST]Miało być zamiast debata,- denatura 

Reakcje
4 0 0
Chłopaki z Sm naprawdę się postarali, dla porównania z ich kolorem denatura, był także wystawiony model efc ep 09, nie zauważyłem jakichś drastycznych różnic.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
718 54 1
Wczoraj wieczorem jak przeglądałem alledrogo i trafiłem na tą ofertę, to jeszcze było spokojnie i złotóweczka na start...
teraz zaglądam i... akcja toczy się jak w filmie "Transporter 4"...

kliknij miniaturkę

allegro sreens.JPG allegro screen.JPG

Ostatnio edytowane:
1

12g

Gość
W moim odczuciu denaturowa siódemka jest trochę za ciemna, ale to może być wina oświetlenia w hali. Nie zmienia to faktu że jest piękna.

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
A ja mam dwa pytanka:

1. Czy listwy na "denaturacie" są malowane czy nie?
2. Tory na których postawione są loki i trakcja wyglądają na komplet. Czy ktoś może wie jakiej firmy to jest komplet ?

KSK 1982

Kustosz Sali Pamięci
Zespół forum
GGM
Reakcje
174 5 0
Tory wyglądają na Marklina,ostatnio widziałem nawet takie zestawy na allegro a co do loka będę oglądał dopiero dzisiaj także nie mogę niestety pomóc

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.019 577 30
1. Czy chodzi o srebrne (białe) paski na wysokości mniej więcej reflektorów? Jeżeli tak, to w rzeczywistości nie są to chyba listwy, lecz pomalowane paski.
2. Tory to moim zdaniem Fleischmann Profi-Gleis, a sieć trakcyjna to Viessmann (http://www.viessmann-modell.com/index.php?show=shop&cPath=32&lang=de&cat=c29_Oberleitungen H0.html). Maerklin nie może być, bo nie ma punktów kontaktowych na środku ani połączenia elektrycznego "trzeciej szyny" na końcach.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
718 54 1
Już o tym kiedyś pisałem, m.in. o wykupieniu nakładu SP42-064 Piko - kupić trzy, sprzedać dwie, a jedna zostaje za darmo, albo nie...
Temat wielokrotnie był poruszany tutaj na forum, a także przez sprzedawców w sklepach, gdzie modelarz chciał mieć model w kolekcji, ale się nie załapał, bo ktoś "przedsiębiorczy" kupił trzy albo cztery na handel (oczywiście nie krytykuję tego sensu stricte, bo miał takie prawo i pieniądze).
Co do ceny, zobaczymy co dalej będzie, zostało jeszcze chyba 6 dni...
Bądź co bądź chętni są, co akurat mnie nie dziwi.

Marqus

Moderator Poznańskiego Klubu Modelarzy Kolejowych
PKMK
Reakcje
507 8 0
Też się zastanawiałem czy to nie są tory Fleischmann Profi-Gleis, jednak Fleischmann'a mają niższy nasyp i złączki nie w nasypie tylko na szynie. Ale mogę oczywiście się mylić. To tylko moje domniemania.