• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

shinkadamo

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
A myślałem, że do 10 lipca sie coś ostanie, a tu lipa. Marketka odpłynęła mi w siną dal. Poza tym, cargowskie siódemki dalej wiszą na modelmani, nie ma sie co sugerować nimi, trza zaatakować inny schemat malowania :)

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
227 19 4
Ciekawe jaki okres oczekiwania producent nam teraz zafunduje. Wg wcześniejszych obietnic na forum na kolejne poczekamy krócej, zatem, lipiec,czy sierpień?

PlatinumT

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Koledzy!! Którzy już są posiadaczami siódemki w malowaniu PKP IC.

A jak tam sytuacja z reflektorami, czy nadal przy jeździe analogowej migają reflektory czy to zostało naprawione.
Jak wiecie przy pierwszym wypuście był szum na forum na temat reflektorów, więc jak jest z tym wypustem.
Jeśli ktoś z was posiada siódemki w malowaniu PKP Cargo w DCC intersuje mnie jak sie zachowują reflektory, czy w DCC też migają?

Pozdrawiam

Mie to tez bardzo interesuje

KAROLeski2

Aktywny użytkownik
Reakcje
275 3 1
Warto dodać,że PIKO startuje z "żółtą mordką" już we wrześniu, więc już niebawem.
Ja uważam że Schlesienmodelle nie musi się oglądać co i kiedy wypuszcza Piko.
Umówmy się, kto zamierza kupić Piko to kupi Piko a kto SM kupi SM. Znajdą się też i tacy co kupią i jedno i drugie.
Szybkość z jaką wyprzedały się ICC Schlesienmodelle wskazuje wyraźnie, że popyt na ich modele jest ogromny mimo, że parę miesięcy wcześniej Piko też wypuściło malowanie ICC. Czy wpłynęło to na popyt na Schlesienmodelle? Otóż nie...

Rynek już zweryfikował, że ich produkty schodzą jak Ciepłe bułeczki (ICC poszło w całości w ciągu jednej doby?) i powinno to też dać do myślenia tym co się jeszcze wahają czy zamawiać czy nie. Może się okazać, że po prostu temat prześpią, bo znowu modele rozejdą się piorunem.

Ostatnio edytowane:

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.741 18 0
Do mnie również model dotarł, prezentuje się bardzo ładnie. Słowa uznania za wycięcia w wyprasce mocującej, na lusterka i poręcze. Teraz czas na kartonowe pudełko, jeśli je ktoś zamknie bez modelu, to będzie miał problem z otwarciem.
Mam jedno pytanie do posiadaczy i producenta, czy dwa lusterka (tylko tyle dostałem) w woreczku z częściami do montażu, to standard. Ze zdjęć orgionału wynika, że powinny być cztery.

SU46-017

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Czy ktoś zamawiający siódemkę IC w Rybniku dostał już paczkę ? Czyżby procedura realizacji zamówienia odpowiadała znanemu wierszowi, który pozwolę sobie przypomnieć jedynie we fragmencie "Najpierw powoli jak żółw ociężale, Ruszyła maszyna po szynach ospale ..."

Reakcje
3 0 0
Przydało by się jakieś potwierdzenie z ich strony co do dostępności , skoro zeszły tak szybko to może być niemiła sytuacja że mimo zapłaty nie będzie już EU , wtedy tylko starczy na więcej 0,7 :)

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
2.188 23 1
Przydało by się jakieś potwierdzenie z ich strony co do dostępności , skoro zeszły tak szybko to może być niemiła sytuacja że mimo zapłaty nie będzie już EU , wtedy tylko starczy na więcej 0,7 :)
To że producent wyprzedał nakład nie jest równoznaczne z tym, że wyprzedali i dystrybutorzy, cytując klasyka "nie mieszajmy dwóch różnych systemów walutowych" :)

Reakcje
3 0 0
Jeżeli chodzi o SwiatModeliRybnik to post wyżej jest jak najbardziej poprawny ale jeżeli chodzi o sklepy np modelmania która jeszcze dzisiaj miała kilka sztuk a teraz juz brak całkowity to coś musi być na rzeczy :)

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
234 4 0
Jeżeli chodzi o SwiatModeliRybnik to post wyżej jest jak najbardziej poprawny ale jeżeli chodzi o sklepy np modelmania która jeszcze dzisiaj miała kilka sztuk a teraz juz brak całkowity to coś musi być na rzeczy :)
Tylko że jak np wczoraj byłem w Rybniku to mieli dopiero jechać odebrać swoją partię tych modeli, więc spokojna głowa ;)