• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Dobrze - to które w końcu miały te ryfle - z niższymi numerami czy z wyższymi?
znalazłem coś takiego:
"W 1983 roku rozpoczęto produkcję drugiej serii lokomotyw EU07 w zakładach im. Hipolita Cegielskiego w Poznaniu, lecz ze względu na zmiany konstrukcyjne otrzymały one oznaczenie fabryczne 303E, natomiast na PKP ich numerację rozpoczęto od 301. Do najważniejszych zmian należą:
  • zmiana na samonośne pudło z ostojnicą (przystosowane do montażu sprzęgu samoczynnego),
  • zmiana rozrządu,
  • ryflowane blachy poszycia,
  • zwiększenie masy z 80 do 83,4 tony,
  • wydłużenie z 15915 do 16235 mm."

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.783 61 10

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
762 35 5
Do mojego garażu też dojechał ostatni wypust od Schlesienmodelle. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć porównawczych z lokomotywą Piko w podobnym malowaniu dla tych co nie mieli możliwości porównania obydwu modeli naraz.

Zobacz załącznik 776703 Zobacz załącznik 776704 Zobacz załącznik 776705 Zobacz załącznik 776706 Zobacz załącznik 776707
I te zdjęcia mówią więcej niż 100 stron kolejnej awantury na tym forum. Każdy wybierze swój ulubiony produkt i będzie zadowolony

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.806 179 15
Czytam te wpisy i się zastanawiam po jaką cholerę Wy kupujecie te ..to ..coś ...czy jak to nazwać ...SZAJS ? Co by Wam nie dać, pokazać, przedstawić zawsze będzie to kupa i syf. Nie kupujcie, nikt Was nie zmusza .. na litość .... boską. Co Wy Polacy macie z tą głową, nie podoba się to nie kupuj i nie zawracaj dupy.
Ponad 5 lat spokoju i znowu odezwały się z podziemi, a raczej wylazły jak Macierewicz ...polskie demony przeszłości i narzekania, tylko aby pomarudzić i d*** obrobić.
Masakra, jakąś biegunkę czy sraczkę macie na punkcie firmy SM ....... ??
112 stron opowieści rodem z mchu i paproci i dalej to samo ...... ileż jeszcze można?

Ostatnio edytowane:

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 508 29
Powinna powstać książka pt. Kur.... Polskie i stanów wszelakich nią namaszczenie"
To byłby hit, każdy czytający identyfikowałby swoich sąsiadów, kolegów, znajomych z bohaterami, siebie natomiast nigdy.

Tak jak pisałem, ale usunęli, Ziobry tutejsze, najpierw srali z radości, teraz zebrali gówno i na Reszkę Pana Roberta, psiekrwie.

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.783 61 10
Nie ma idealnych modeli, każdy decyduje się na to co jest w stanie zaakceptować wizualnie i finansowo. Mnie ten model na tyle przekonuje,że pomimo swoich wad i ceny dołączyłem go do swojej kolekcji.
Oczywiście, że nie ma. Ale płacąc ileś set PLN za model z Trzeba trochę czegoś wymagać. Gołym okiem widać błąd, więc uważam że takie coś powinno być od razu korygowane przez producenta.

Reakcje
124 9 0
Krótka opinia mojego syna(17 lat) na temat mojego najnowszego nabytku czyli SM EU07-400...
"Tato jaki masz nowy piękny model... pewnie kosztował ze trzy kafle?"
Syn wie ,że mam drogie modele z manufaktur i zaliczył model SM do tego grona.