• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 508 29
Ukrzyżój polską firme modelarską, która przez prawie 3 lata nie była w stanie nanieść tampon poprawczy. Nie odpowiadali na telefon, na maile, na PW przez wieki... dopiero jak sie ich udało złapać przez „wspólnych znajomych” przynajmniej oddali towar. Taka współpraca to była. Ale na nich tu złego słowa nie będzie...
Słowo rzeknij kto, a ukrzyżujemy go tu publicznie.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
538 65 11
W duzym skrócie Ci, którzy kupili spotkali w grudniu Świętego Mikołaja. No tak bywa. Ale trzeba trzymac kciuki , ze może kiedyś, może inny model, może znowu będzie tak piękny jak seria EU07. Tymczasem Ci, którzy kupili drożej niż w 2017 o 200 zł i tak kupili taniej o 400 zł niz za kwartał kupili by na allegro czy olx. Czyli typowa przypowiastka jak wydając dwieście więcej wydac czterysta mniej. Wszytsko zostało precyzyjnie wytłumaczone i chyba czas zamykać dyskusję :) (przynajmniej w tym zakresie)

sun71

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
734 9 1
Tymczasem Ci, którzy kupili drożej niż w 2017 o 200 zł i tak kupili taniej o 400 zł niz za kwartał kupili by na allegro czy olx. Czyli typowa przypowiastka jak wydając dwieście więcej wydac czterysta mniej. Wszytsko zostało precyzyjnie wytłumaczone i chyba czas zamykać dyskusję :) (przynajmniej w tym zakresie)
Czy ja wiem? Wagon restauracyjny ACME jest dostępny z drugiej ręki praktycznie w cenie zakupu, a osiągał już ceny ponad 600 złotych przed wypuszczeniem ostatniej serii.

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
538 65 11
Tu masz odpowiedź na swoje pytanie. Zwyczajne prawidło ekonomii.
Dokładnie, podstawowe prawa ekonomii dotyczace popytu i podaży, bo np denaturat osiąga 2000 i więcej a i tak znajdują się chętni. Co do ACME to wiadomo, że bedzie kolejny wypust,oczywiście jak to u ACME opóźniony, więc przykład nie do końca tożsamy. Po za tym cierpliwi i lubiący przygody "wielkoseryjne" produkcje niedostępne w PL moga szukac po za granicami więc nie będą przepłacac w PL na allegro. Przykład piszącego te słowa , który nie tak bardzo dawno kupił w DE wagon pocztowy PIKO nawet kilka złotych taniej niż oficjalnie w PL :) Każdy przykład ma swoja specyfikę

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.847 32 2
Uwielbiam takie wpisiki:
Tak jak już wcześniej pisałem, Piko czy Roco za takie numery zostałoby tu ukrzyżowane.
W ogóle dyskusje tu są urocze, zabawne i ekscytujące. Ja dzisiaj dostałem moją EU i niezależnie od tego czy leżała tam gdzieś 5 lat czy 5 wieków - model jest bajeczny, szczegóły wózków powalające i nawet jak coś będzie nie tak z mechaniką, bo jeszcze nie przetestowałem, to sam sobie naprawię. I dodam jeszcze że z producentem nie łączą mnie żadne więzi emocjonalne, bo już przeczuwam coniektóre komentarze.

Reakcje
39 49 1
Uwielbiam takie wpisiki:

W ogóle dyskusje tu są urocze, zabawne i ekscytujące. Ja dzisiaj dostałem moją EU i niezależnie od tego czy leżała tam gdzieś 5 lat czy 5 wieków - model jest bajeczny, szczegóły wózków powalające i nawet jak coś będzie nie tak z mechaniką, bo jeszcze nie przetestowałem, to sam sobie naprawię. I dodam jeszcze że z producentem nie łączą mnie żadne więzi emocjonalne, bo już przeczuwam coniektóre komentarze.
Ja stwierdziłem tylko co by było, gdyby coś takiego zrobiło Piko czy Roco. Nigdzie nie pisałem, że należy z tego powodu robić gównoburzę firmie Pana Reschki. Ty sam to sobie dopowiedziałeś i czepiasz się mnie. Co nie znaczy, że nie rozumiem ludzi, którzy czują się oszukani jak jedna z wyżej piszących tu osób. Natomiast przypisywanie mi czegoś, czego nie napisałem jest słabe.
BTW. Piszesz: "nawet jak coś będzie nie tak z mechaniką, bo jeszcze nie przetestowałem, to sam sobie naprawię." Oto przykład Polaka wstającego z kolan. Kupuje nówkę sztukę i będzie ją naprawiał we własnym zakresie. Nie ma pretensji. Hahahaahahahah.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 348 18
hMmm.. A ja to się czuję oszukany.
Powiem szczerze, że nie pamiętam, ale na 99,9% w 2014 roku, w czerwcu można było kupić ten model na Trybunałach w Piotrkowie. Tyle, że miał przydział Olsztyński. Na wspomnianych Trybunałach otrzymałem informację (zdaje się od produceta), że teraz są te Olsztyńskie, a te co się nie sprzedadzą będą zaraz poprawione i trafią do sprzedaży. Zależało mi na Gdyni, więc nie kupiłem i niedługo później (w lipcu 2014) zamówiłem model w Rybniku.
Przyszła końcówka roku 2020 i bam! Nagle i niespodziewanie, bez żadnej informacji model pojawia się.
Jestem zachwycony! 5,5 roku czekania na dwie kalki za 281 zł !
Ciekaw jestem, czy modele przeszły jakiś przegląd. Czy te mazidła, które w nich są spełniają jeszcze swoją rolę?
Sprawa prosta. Wyślemy Panu exemplarz z przydziałem Olsztyn za 699 PLN. Może Pan go dac do firmy EKA Model do przetamponowania. Koszty Panu zwróce do max 281 zł.

Wyobraź sobie Pan mój zachwyt! 3 Lata modele leżały do przetamponowania u polskiej firmy. I bam! ZERO wyników! Jestem zachwycony. 3 Lata czekania na wymowki, brak kontaktu, i zero efektów plus „zaginione egzemplarze” (za które przynajmnej zapłacili).

Modele są sprawne i każdy był sprawdzany.

Pozdrawiam.