Moim zdaniem EP09 SM, mimo paru niedociągnieć, to bardzo udany i ładny model. Posiadam EP09-046 na stan z 2015 roku zarówno Piko jak i SM. Kupiłem model Piko parę miesięcy temu i fajnie- model ładny, czysty, wiele funkcji, bardzo dobrze jeździ. Niedawno przyszła paczka z modelem od SM. Wersja z dźwiękiem. Model miał odwrotnie wklejony bufor- malowaniem do środka, problemy z oświetleniem- prześwietlanie i Pc2 nie z tej strony, coś nie tak z pantografem. Model odesłałem i bez problemu dostałem nowy już z przelutowanymi przewodami, wklajonymi taśmami tak aby nie było prześwietlania. Model piękny, dużo detali, tabliczki boczne ślicznie wyglądają, detale na dachu w stylu LS MODELS, podobnie to wygląda na moim Vectronie DB SCHENKER. Cienkie przewody i blaszki, szyny itp. Model rusza przepięknie, gładko, delikatnie, jak prawdziwa lokomotywa. Hamowanie i jego dźwięki super zsynchronizowane. Gdy postawiłem obok modelu Piko model SM to elementy, które wcześniej jakoś nie przeszkadzały w Piko teraz troszkę rażą. Najbardziej oznaczenia boczne i światła. Model SM ma również jakoś tak żywsze kolory, czy zgodne bardzej z oryginałem, nie wiem, po prostu ładniej wyglądają. EP09 SM nadesłana po wymianie niestety jadąc na łuku wydawała z siebie, z napędu dziwne dźwięki. Odesłałem lokomotywę a ta niestety została uszkodzona podczas wysyłki. Tak dla porównania- dwie od czoła, jedenej tylko brak czegoś na dachu.
Zobacz załącznik 1146352
-
4
-
1
- Pokaż wszystkie