• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

MarcinqPL

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 11 0
Czas pokaże kto ma rację. Już skończyły się zakupy „ na wyścigi „ modeli SM.
Skończył, bo było ich robione więcej tak jak ludzie prosili by nie było sytuacji "bo nie zdążyłem" - ale spokojnie, wracamy do korzeni.

A moglibyście mieć korzyści z takiej współpracy, kolega robi piękne zdjęcia (y)
Dasz jednemu, potem będzie chciał każdy "bo mu daliście, a mi dajcie też bo mam większe zasięgi"

Tu musze sie zgodzić. Wiele firm na wyspach uzycza modeli to np recenzji. W tym przypadku juz PIKO skorzystało w mediach społecznościowych z profesjonalnych zdjęć kolegi
Widzisz, tam może i w modelarstwie jest "normalniej", a to że piko musi korzystać to się nie dziwie po bublach jakie robią z malowaniami.

MarcinqPL

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 11 0
Całe szczęście, że modele SM są idealne.
Jak u nas coś jest nie tak, jakieś rysy czy ślady kleju to model wraca i dajemy nowy lub zwrot gotówki.
Aczkolwiek miałem bardziej na myśli barwy, wzory czy detale w malowaniach, więc jeśli chodzi o odwzorowanie to jednak Piko daje 4 liter po całości ;)

No i jak rozumiem będzie się o nie trzeba z powrotem bić. Jak o papier toaletowy kiedyś.
Tak, ale spokojnie...
Po ostatnie sztuki nie zrobimy MMA w basenie wypełnionym galaretką :p

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.744 148 19
Jak u nas coś jest nie tak, jakieś rysy czy ślady kleju to model wraca i dajemy nowy lub zwrot gotówki.
Aczkolwiek miałem bardziej na myśli barwy, wzory czy detale w malowaniach, więc jeśli chodzi o odwzorowanie to jednak Piko daje 4 liter po całości ;)
Marcin :rolleyes: ...

Przyganiał kocioł garnkowi.

Znasz takie powiedzenie :niepewny: ? Na Twoim miejscu nie używałbym takiego argumentu :( , bo bardzo łatwo wykorzystać go przeciwko Wam :cenzura: , a tak tylko prowokujesz do tego drugą stronę :ostrozny: .

MarcinqPL

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 11 0
Marcin :rolleyes: ...

Przyganiał kocioł garnkowi.
Nie raz na wystawie rozmawialiśmy o malowaniach, to co się ostatnio dzieje z doborem barw i argumentowałem to Tobie, aczkolwiek możemy na następnej wystawie znów pogadać :p

Ja tam z frazy to nie Marcina tylko nie przelogowanego Roberta wyczuwam, ale co ja wiem, modułu w życiu nie zbudowałem
Nie, spokojnie, to tylko ja :)

I znowu pyskówki, a planu wydań EP09 - choćby na najbliższy czas - jak nie było tak nie ma...
Ja tam tu widzę zwykłą wymianę zdań :cool:

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.888 21 1
A czemu mamy wysyłać komuś model na zdjęcia?

Chcesz zdjęcia, to kup model i zrób ;)
Ale się rumor niepotrzebny zrobił z mojego niewinnego i żartobliwego wpisu.
Nie chcę, żeby mi ktokolwiek wysyłał jakiekolwiek modele do fotografowania, i to jeszcze za darmo, bez kupna owegoż modelu. Jak można w ogóle byłoby wyrazić takie oczekiwanie? Tak sobie tylko zażartowałem.

Niestety, odpowiedź Kolegi nieco mnie skonfundowała i zmartwiła, gdyż najwyraźniej wiele lat temu popełniłem byłem błąd, i to bardzo poważny.
Zamiast odpisać: "Chcesz zdjęcie? Kup zdjęcie", odpisałem "Chcesz zdjęcie? Proszę".
Zasada powinna działać w obie strony, a ja ją złamałem niestety.
Nie upominam się o fotografowanie Waszych modeli - zażartowałem sobie i tyle, robię to tylko dla siebie i, nie licząc wyjątków, tylko posiadanym modelom. Robię to, bo lubię, nie dla profitów.

Wpis Kolegi na tyle mnie zmierził, że załączę dowód swojej winy:

1760143795214.png

JacaOstrow

Aktywny użytkownik
Reakcje
252 5 2
Przecież macie na modelcenter plany wydań i zdjęcia poszczególnych lokomotyw, dodatkowe informacje można wyłuskać na FB.
Mnie osobiście zelektryzowała informacja o Czapajewie, na cuda z Newagu prepaid zrobiony.

Seko1

Nowy użytkownik
Reakcje
11 0 0
Przecież macie na modelcenter plany wydań i zdjęcia poszczególnych lokomotyw, dodatkowe informacje można wyłuskać na FB.
Mnie osobiście zelektryzowała informacja o Czapajewie, na cuda z Newagu prepaid zrobiony.
Gdzie na stronie modelcenter są plany wydań? Czekam na wiele modeli i nie wiem kiedy mogę się ich spodziewać. Na początku było napisane kiedy one będą. Potem zniknęły spodziewane kwartały dostawy pod preorderami. Teraz to i zakładki preordery nie ma. Ja naprawdę mogę czekać na modele, ale wolałbym wiedzieć kiedy mogę się spodziewać ich dostawy i płatności.

JacaOstrow

Aktywny użytkownik
Reakcje
252 5 2
Gdzie na stronie modelcenter są plany wydań? Czekam na wiele modeli i nie wiem kiedy mogę się ich spodziewać. Na początku było napisane kiedy one będą. Potem zniknęły spodziewane kwartały dostawy pod preorderami. Teraz to i zakładki preordery nie ma. Ja naprawdę mogę czekać na modele, ale wolałbym wiedzieć kiedy mogę się spodziewać ich dostawy i płatności.
Czapajew w/g info na FB 2027 rok, Newag w przyszłym roku ( znajdę screeny to wkleję )

Seko1

Nowy użytkownik
Reakcje
11 0 0