• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

SAW Model nowe modele i zapowiedzi

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.819 40 1
Potwierdzam, że tak jest. Bardzo pozytywnie odbieram kontakt w sprawie zamówień modeli z P.Ewą, która stara się w miarę szybko odpowiadać na maile.

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
283 45 10
Podstawowy problem, jak przypuszczam, jest taki że niektórzy uważają że jest to główne źródło utrzymania kolegi. A pewnie tak nie jest. Większość z nas pracuje zawodowo a modelarstwem zajmuje się w wolnych chwilach. Nie każdy pracuje po 8 godzin i 5 dni w tygodniu. Czasami tak może być że nie wiadomo kiedy ma się czas na hobby i tu może być tak samo. Sam bym chciał by było tak" dziś zamówienie a jutro realizacja", ale życie nauczyło mnie że rzadko jest z górki, częściej jest pod górkę.

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.126 36 0
Ja również zamówiłem wiele modeli u kolegi Seweryna i nie raz czekałem bardzo długo. Nie będę się powtarzał, że modele rekompensują oczekiwanie. Ale czy naprawdę przy tej naszej zabawie trzeba kogoś zbutować od razu. Straszyć prokuraturą. Przecież kolega od razu przeprosił za niedociągnięcia. Nie można to sobie wyjaśnić między sobą jak człowiek z człowiekiem, modelarz z modelarzem gdzieś na pw?

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
283 45 10
Ja również zamówiłem wiele modeli u kolegi Seweryna i nie raz czekałem bardzo długo. Nie będę się powtarzał, że modele rekompensują oczekiwanie. Ale czy naprawdę przy tej naszej zabawie trzeba kogoś zbutować od razu. Straszyć prokuraturą. Przecież kolega od razu przeprosił za niedociągnięcia. Nie można to sobie wyjaśnić między sobą jak człowiek z człowiekiem, modelarz z modelarzem gdzieś na pw?
Ależ oczywiście że można, tylko niektórzy są w gorącej wodzie kompani. :) Ewentualnie wersja supermarketowa, wchodzę, jest na półce i kupuję. A najgorsza to "ja płacę i już mam to mieć".:niepewny:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.669 387 20
Obie manufaktury działają i realizują zamówienia. Niestety, czas oczekiwania jest długi. Kupowałem ostatnio w obydwu firmach i modele dojechały, i od razu miałem "banana" na twarzy. Wtedy człowiek zapomina, że tyle czekał. Polecam naprawdę trochę cierpliwości, a tak jak @Heniek_Star napisał, wyjaśniajmy sobie na PW.

józek

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam kupiłem modele u pana Seweryna modele są bardzo dobrej jakości tylko trochę cierpliwości a dojadą na pewno

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.819 40 1
Ależ oczywiście że można, tylko niektórzy są w gorącej wodzie kompani. :) Ewentualnie wersja supermarketowa, wchodzę, jest na półce i kupuję. A najgorsza to "ja płacę i już mam to mieć".:niepewny:
Ale dla takich klientów jest bogata oferta sklepów modelarskich np.taki b.szybko realizujący zamówienia sklep z.......Chorzowa:D:ROFL::p

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
283 45 10
Ale dla takich klientów jest bogata oferta sklepów modelarskich np.taki b.szybko realizujący zamówienia sklep z.......Chorzowa:D:ROFL::p
O tym nie pomyślałem, mea culpa.:D
[DOUBLEPOST=1464031648][/DOUBLEPOST]
Witam kupiłem modele u pana Seweryna modele są bardzo dobrej jakości tylko trochę cierpliwości a dojadą na pewno
Szczególnie jak kolega pado im dorobi napęd.:LOL:

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Z reguły takie opóźnienia są częściowo rehabilitowane dodatkowymi modelami, co nie jeden kolekcjoner może potwierdzić. Nikt tu nikogo nie chce oszukać.

Jeszcze jedno - przez ostatnie ponad pół roku wysyłam modele później jest wpłata - to także osoby z tego forum mogą potwierdzić i są to nieraz duże zamówienia
Ja stanę również w obronie Seweryna i potwierdzam jego słowa zacytowane przeze mnie. Dostałem nie raz gratisowy model w ramach "zadość uczynienia" za opóżnienie w realizacji zamówienia i nigdy nie bałem się, że zostanę oszukany. Kilka razy Seweryn czekał na wpłatę pieniędzy ode mnie gdy już modele były u mnie, ale tak jak mówię to kwestia zaufania.
Ja zawsze jestem zadowolony z transakcji z nim i jestem też pewien, że "w drugą stronę" też tak jest.

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
77 1 0
A czy ktoś kogoś tutaj straszy prokuraturą ? Czytałeś cały wątek ? Na PW kwestia była poruszana kilkadziesiąt razy, jak i mailowo. Jak widać dopiero po przedstawieniu problemu w wątku Pan Seweryn wczoraj magicznie wysłał modele. Czyli pomogło.
Ale Ty w dalszym ciągu nie zrozumiałeś istoty problemu. Może weź jeszcze raz na spokojnie przeczytaj wszystko ze zrozumieniem zanim zaczniesz wszystko po kolei wyśmiewać. Chyba, że nie chcesz zrozumieć, a to już inny problem. Szanujmy siebie nawzajem bo my o jednym, a wy o supermarketach, cierpliwości w modelarstwie i o tym że jakiś świeżak chce sobie kupić autko w sklepie na już. Litości.

Nie chodzi tutaj o czekanie czy zaliczkę tylko o stosunek do klienta. Ja mogę na nie czekać i rok to nie problem. Nie rozumiem tylko dlaczego Pan Seweryn, jak to określił @Irokez46, tak kłamie. W ciągu 5 miesięcy kilkanaście maili typu: "Już wysłane, paczka będzie 10-tego", "Finalnie wysłane dzisiaj, zaraz podam numer" i tak co tydzień! No po co takie robienie idioty z klienta ? Wystarczyło napisać, że jest dużo zamówień albo brakło kasy i model będzie za pół roku tyle. Tym bardziej tego nie rozumiem, że jest to mój n-ty model zamówiony w SAW, mam też już ich sporo, każdy był dostarczony ze sporym opóźnieniem ale zawsze Pan Seweryn pisał, że model jest niegotowy i prosił o jeszcze trochę cierpliwości.

Ok może nie brnijmy w to dalej i niech moderator to posprząta.

Ostatnio edytowane:

Dozamet

Użytkownik
Reakcje
85 2 0
Gratuluję szczęśliwcom którym udało się otrzymać paczkę z modelami !
Ja wahałem się bardzo długo , czy opisać, jak działa sympatyczny Pan Seweryn . Mając duży szacunek dla tego Pana za to co do tej pory zrobił dla Nas ,nie chciałem psuć reputacji SAW MODEl . Jednak widzę ,że nie tylko ja zostałem oszukany przez tego Pana .
Wielokrotnie wcześniej zamawiałem modele w SAW MODEL ,nazbierało się tego kilkadziesiąt sztuk , różnie bywało ,raz wcześniej ,raz później ,ale modele przychodziły, do czasu Od ponad półtora roku ,jestem oszukiwany w znanym stylu ;a to paczka jest już wysłana ,a to jutro dostanę numer przesyłki , paczka będzie pod choinkę , na zajączka itp.
Gdybym tylko zamówił modele nie płacąc , trudno ,ale Pan Seweryn wyciągnął od mnie prawie dwa tysiące złotych i kilkanaście moich modeli ,które miały być przerobione na polskie ciężarówki .
Kilkukrotnie prosiłem o zwrot pieniędzy i moich modeli , odpowiedź zawsze ta sama !
Z Waszych postów wywnioskowałem, że są osoby które dostały modele .
Panie Sewerynie ,gdyby miał szanowny Pan odrobinę honoru zwróciłby Pan te pieniądze lub wysłał w końcu od półtora roku wyczekiwane modele !

OP
OP
S.A.W Model

S.A.W Model

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Panie Krzysztofie modele do końca miesiąca będą u Pana. Kilka modeli do przeróbki + czeskie kity złożone zakupione za rzeczowe 1600zł.

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
283 45 10
Jak koledzy otrzymacie swoje modele, to może jakieś zdjęcia. Szczególnie kolega Dozamet, kilkanaście sztuk i taka kasa. Oj będzie co oglądać i się ślinić z zazdrości. I nie piszę tego z żadnymi podtekstami itp.

OP
OP
S.A.W Model

S.A.W Model

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Jak koledzy otrzymacie swoje modele, to może jakieś zdjęcia. Szczególnie kolega Dozamet, kilkanaście sztuk i taka kasa. Oj będzie co oglądać i się ślinić z zazdrości. I nie piszę tego z żadnymi podtekstami itp.
Część dostała, część ma w drodze a do reszty klientów wydzie w poniedziałek/wtorek. Przerobione modele Pana Krzysztofa umieszczę tutaj w temacie.

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
283 45 10
Widac, ze kolega nigdy nie liznal pracy zawodowej w modelarstwie. Ja bym napisal minimum 10h 7 dni tygodniu (no dobra 6dni) - a jak jest 3 dni do Targow to moze byc i 22h przez 3 dni :)
Moją pracą zawodową nie jest i nie będzie modelarstwo i nie o tym pisałem. I żeby zarobić na utrzymanie i min. na modelarstwo muszę pracować po kilkanaście godzin dziennie.

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.807 32 2
Dokładnie tak jak piszesz. Sam próbowałem zamówić kilka razy Nysę, na razie niestety bez skutku. Rozumiem to oczywiście, bo sam terminy mam długie, a jak się ma sporo modeli w ofercie to tym bardziej drudno to ogarnąć. Czekamy więc chociaż na zdjęcia.
[DOUBLEPOST=1465114324,1465114011][/DOUBLEPOST]Praca 8 h\dzień już dawno przestała być normą, nawet robotnik w fabryce częto procuje więcej. W 1918 roku kiedy wprowadzano 8 godzinny dzień pracy nikt chtyba nie przewidywał że to nie potrwa długo i powrócimy do XIX wieku.