• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Samochody dostawcze 1:1

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.511 159 2
Dobrze, wstawie Wam nastepnym razem kilka dostawczaków 3,5t ale nadmienie tylko, że klient od DAF-a twierdził, że to dostawczak bo po jego rozumowaniu dostarcza paczki:D. Był na tyle o tym przekonany, bo twierdził , że cięzarówka ma przyczepę:D. Czyli idąc jego rozumowaniem wywrotka jest dostawczakiem bo wozi np.: piasek:LOL:. Takie było rozumowanie tego Angola;).
Czyli jak ma przyczepę to jest ciężarówką a jak odepnie to ... to jest samochodem dostawczym?
A jak jest w przypadku ciągników siodłowych?

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.073 16 0
Czyli jak ma przyczepę to jest ciężarówką a jak odepnie to ... to jest samochodem dostawczym?
A jak jest w przypadku ciągników siodłowych?
Mówią na nie "Lorry" i wygląda tak:

Na ciężarówki też mówią "Lorry" podobnie na dostawcze wszystko zależy od swojego widzimisie i regionu w Anglii. Tu gdzie mieszkam dostawczak, ciężarówka czy ciągnik siodłowy jest "Lorry" gdzie indziej może ktoś powiedzieć na dostawczak "van" np.

Michał Type_r7

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.511 159 2
Mówią na nie "Lorry" i wygląda tak:

Na ciężarówki też mówią "Lorry" podobnie na dostawcze wszystko zależy od swojego widzimisie i regionu w Anglii. Tu gdzie mieszkam dostawczak, ciężarówka czy ciągnik siodłowy jest "Lorry" gdzie indziej może ktoś powiedzieć na dostawczak "van" np.
Ale jesteśmy na Polskim forum i tu dostawczak tak nie wygląda.
A z tego co pamiętam to DAF nigdy nie produkował samochodów dostawczych a ciężarowe.
[DOUBLEPOST=1422827009,1422825963][/DOUBLEPOST]Wpisałem w google
Van wyskoczyło https://www.google.pl/search?newwin....msedr...0...1c.1.61.img..0.3.268.i9sNCagDPmI

wpisałem
lorry https://www.google.pl/search?newwin....msedr...0...1c.1.61.img..0.5.464.kIXS3D9u9gQ

wpisałem truck
https://www.google.pl/search?newwin....msedr...0...1c.1.61.img..0.5.443.36uKsELpc-Y

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.134 67 1
Ale jesteśmy na Polskim forum i tu dostawczak tak nie wygląda.
A z tego co pamiętam to DAF nigdy nie produkował samochodów dostawczych a ciężarowe.
Misiek produkował i się nazywało to daf 400 późniejsze LDV .

Widzę że kolega Railways cały czas nas poucza i udowadnia że jednak w tej Anglii to burdel mają . Żałosne że pomimo kilkukrotnej zwracanej uwagi dalej idzie w zaparte i nie potrafi się dostosować .

Michał Type_r7

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.511 159 2
Z
Misiek produkował i się nazywało to daf 400 późniejsze LDV .

Widzę że kolega Railways cały czas nas poucza i udowadnia że jednak w tej Anglii to burdel mają . Żałosne że pomimo kilkukrotnej zwracanej uwagi dalej idzie w zaparte i nie potrafi się dostosować .
Właśnie sobie przypomniałem, że był taki pojazd, ale to było ponad 20 lat temu a LDV było przez chwilkę nawet w PL montowane.

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.073 16 0
Chciałem Ci tylko napisać jak nzaywają w okolicy, której mieszkam ciągnik siodłowy albo ciężarówkę;). Pytałeś Michał to Ci odpowiedziałem:). Więc nastepnym razem wkleję dostawczaka ale najpierw skocze z kierowcą go zważyć czy napewno ma 3 i pół tony:D bo poźniej znów Będziecie lamentować;).

Michał Type_r7

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.511 159 2
Chciałem Ci tylko napisać jak nzaywają w okolicy, której mieszkam ciągnik siodłowy albo ciężarówkę;). Pytałeś Michał to Ci odpowiedziałem:). Więc nastepnym razem wkleję dostawczaka ale najpierw skocze z kierowcą go zważyć czy napewno ma 3 i pół tony:D bo poźniej znów Będziecie lamentować;).
Nie nie będziemy, ale chcemy zachować jakiś ład i porządek na forum, bo zaraz ktoś wklei Riksze, bo Hindus powiedział, że to jest jego samochód dostawczy a później pojawi się Chińczyk i powie, że ma rower z wózkiem na którym ma dwa kartony z butami i to też jest dostawczak.
Są typoszeregi samochód, grupy i tego się trzymajmy.
Odnośnie nazw to na samochody dostawcze ludzie różnie mówią... dostawczak, blaszak, bus, furgonetka, żuk.. itp.
Ale jesteśmy w dziale samochodowym i staramy się utrzymać porządek itp.

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.073 16 0
Nie nie będziemy, ale chcemy zachować jakiś ład i porządek na forum, bo zaraz ktoś wklei Riksze, bo Hindus powiedział, że to jest jego samochód dostawczy a później pojawi się Chińczyk i powie, że ma rower z wózkiem na którym ma dwa kartony z butami i to też jest dostawczak.
Są typoszeregi samochód, grupy i tego się trzymajmy.
Dobrze Michał będzie jak trzeba.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 5
Skala 1:1 0
Skala 1:1 37
Skala 1:1 5
Skala 1:1 1