• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Samochodowa Makieta Modułowa - budowa - mafo

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.033 158 2
Wracając do tematu trawy, czy planujecie ustalić wspólny odcień, żeby zachować spójność modułów?
Rozmawiałem o tym z Mafo jakis czas temu...
Ale będzie to ciężki temat. Druga sprawa, że możesz mieć różne odcienie, gatunki itp.
Teraz jeszcze doszły elementy wypalone przez słońce. ;)

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.010 387 20
Czas ucieka, ale coś tam dłubię. Zacząłem sklejać myjnię, która ma stanąć na jednym z budowanych modułów.

Myjnia ręczna 01.jpg
Myjnia ręczna 02.jpg

No i oczywiście spróbowałem ją oświetlić. Najpierw dach na czarno, żeby nie prześwitywał:

Myjnia ręczna dach czarny 01.JPG

Pierwsze próby ze światłem:

Myjnia ręczna światło 01.jpg

Ale dach jednak jeszcze prześwituje. Trzeba będzie popracować jeszcze nad zlikwidowaniem tych prześwitów, ale to w jakimś wolnym czasie.

Myjnia ręczna światło 02.jpg

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.033 158 2
Wyszło bardzo fajnie. W ciągu dnia jak odpalisz światło to widać to prześwity?
Bo widzę że testowałeś tylko w nocy.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.010 387 20
A u mnie dalej prace oświetleniowe. Druga część fallerowskiego zestawu myjni to myjnia automatyczna ze sklepem.

Myjnia automatyczna 01.jpg

Po uszczelnieniu ścian próby ze światłem... :) Dach jest tylko położony, także prześwit zniknie jak się go sklei ze ścianami. ;)

Myjnia automatyczna światło 01.jpg
Myjnia automatyczna światło 02.jpg
Myjnia automatyczna światło 03.jpg
Myjnia automatyczna światło 04.jpg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.010 387 20
Coś tam po prostu dłubię... ;)
Miałem dziś malować chodniki i krawężniki, ale tym razem najpierw potraktowałem je paraloidem i schną. Nawdychałem się tego rozpuszczelnika Nitro, no ale... czego się nie zrobi dla kolegi... :) Zostało jeszcze trochę wolnego czasu to i oświetliłem ten budynek.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.010 387 20
Weekend przeszedł praktycznie bez modelarstwa, ale dziś wieczorem coś tam podłubałem.
Oświetlenie myjni ręcznej już zamontowane, a dach wklejony.

Myjnia ręczna światło 03.jpg

Przewody też już schowane.

Myjnia ręczna światło 04.jpg

Pierwsze próby ustawienia na module.

Myjnia moduł 01.JPG

Teraz próba czy świeci... ;)

Myjnia moduł 02.jpg
Myjnia moduł 03.jpg

A w międzyczasie światło dostał kontener biurowy z Autohandlu.

Myjnia moduł 04.jpg

Martino

Znany użytkownik
Reakcje
490 8 0
Nie lepiej myjnie ręczną ustawić nieco dalej od tylnej krawędzi by tam auta zawracały i odrazu przodem do mycia bez manewrów na placu.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.562 67 1
Tak obserwuje ten tema i nigdy nie wiem co napisać . Kapitalne jest to co nam kawałek po kawałki Maćku serwujesz , a ten cały pomysł z modułami to mistrzostwo . Nie mogę się doczekać aż to zobaczę w całości we Włocławku .