Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Też o tym myślałem. Ale że i wcześniejszy zestaw wagonów MAV IC Lillafüred został w tym wątku umieszczony, postanowiłem, aby nie robić zamieszania (jedno tu, drugie gdzie indziej), zamieścić informację w tym miejscu.
Oczywiście do dyskusji (przeniesienia) jest czy ten wpis jak i poprzedni powinien znajdować się w tym wątku.
Nie, ja wcale "w domyśle" nie myślę tylko o naszych przewoźnikach. Wątek jest o modelach wagonów Y polskiej budowy niezależnie od tego, jakiego są przewoźnika. Niby dlaczego miałoby być tylko o PKP? Co innego, gdyby ta informacja ukazała się w wątku o nowościach PKP, ale w tym wątku jest jak najbardziej OK.
A niby gdzie należałoby to przenieść? Trzeba byłoby utworzyć specjalny wątek dla kilku wpisów - bez sensu. Tu rozmawiamy o modelach Robo i tu jest miejsce na tę informację i ew. dyskusję o tych modelach.
Proponuję dopisać słowa "i pochodnych". Cały tytuł brzmiałby: ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A i ich pochodnych.
Ale decyzja należy do moderatora działu.
Oprócz braku napisu, z pobieżnego oglądania zdjęć, wynika, że w najnowszym zestawie MAV Tokaj Express modele posiadają dwa schodki wejściowe (w pierwszym były trzy) oraz mniej napisów eksploatacyjnych przy drzwiach wejściowych.
Najpewniej jest tak jak Kolega napisał. Ale dla przejrzystości trzeba było wyprać jedną nazwę i konsekwentnie się jej trzymać. A nie raz tak, raz siak.
Wszystko zależy do kogo się kieruję ofertę ,jak do naszych bratanków od gulaszu to piszemy po węgiersku ,a jak do klientów innych to np. po angielsku. Chyba w pierwszej partii cały nakład szedł na Węgry , a teraz widocznie nakład jest ogólnie dostępny.
Oto zdjęcie modelu wagonu barowego wykonanego prawidłowo.
Model jest odzwierciedleniem realnego wagonu, który jest po naprawie głównej w FPS Cegielski. Na co warto zwrócić uwagę to nietypowe rozmieszczenie urządzeń na podwoziu oraz inny rodzaj skrzyni akumulatorowej.
Stanęliśmy na wysokości zadania nie idąc na żadne ustępstwa i odzwierciedlając rzeczywisty wagon zamieszczając w nim wszystkie elementy, które były w realnym wagonie.
No to będziemy mieć fajną sytuację. Od dwóch producentów otrzymamy ten sam model wagonu ale z różnymi datami rewizji.