• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów pasażerskich typu 101A/102A

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
1.033 39 1

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.542 556 30
A "północ" nie była uwzględnieniona we wcześniejszym wypuście?
Była, ale nie wiem, czy oliwkowe. Były na pewno (takie mam) wagony z Lęborka kremowo-niebieskie (III epoka), a z Olsztyna i Iławy seledynowo-zielone (IV epoka). Oba malowania dopasowane do wagonów silnikowych, w starszej i nowszej wersji. Były też wagony oliwkowe z Warszawy, ale to już raczej centrum niż północ.

ralph80

Aktywny użytkownik
Reakcje
758 5 2
Była, ale nie wiem, czy oliwkowe. Były na pewno (takie mam) wagony z Lęborka kremowo-niebieskie (III epoka), a z Olsztyna i Iławy seledynowo-zielone (IV epoka). Oba malowania dopasowane do wagonów silnikowych, w starszej i nowszej wersji. Były też wagony oliwkowe z Warszawy, ale to już raczej centrum niż północ.
Oliwkowe głównie były z Warszawy, choć były też pojedyncze sztuki z Gdyni, Łodzi Kaliskiej i Piły. I chyba Chabówka

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.446 39 7
Gdynia była oliwkowa - jedynka na pewno, czy dwójka - nie wiem.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.081 449 99
Czy te modele mają w założeniu tworzyć 1 skład 4-wagonowy czy może 2 składy 2-wagonowe?
Czy jest do nich jakaś dedykowana lokomotywa?
Stacje to Wałbrzych i Kłodzko. Jeździły takie składy na linii pomiędzy tymi miastami. Moim zdaniem błędu by nie było w żadnej konfiguracji.
Co do lokomotywy to nie wiem..

Jeszcze taka fotka z nowego wypustu:

Screenshot_20231027_142511_Gmail.jpg

Ostatnio edytowane: