• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO MODELE - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57 / EN71

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
830 90 3
Dzień dobry,
Informacja od @robo

Cześć!

Można produkować modele, ale można też tworzyć je z pasją.

Dzisiaj przedstawiamy pierwsze zdjęcia stworzonej przez nas z pasją jednostki

EN57-1000

400910 - EN57-1000 Koleje Mazowieckie​

Ten wyjątkowy model to hołd dla wszystkich pasażerów, którzy mieli przyjemność podróżować tym legendarnym składem.
W tej najnowszej edycji wprowadziliśmy szereg istotnych zmian, które podniosą jakość i autentyczność doświadczenia podróżowania naszym modelem:
  • Nowe i ulepszone wózki jezdne: Dzięki poprawionemu projektowi, nasz model teraz zapewnia jeszcze większą stabilność i płynność podczas podróży, nawet na nierównych trasach.
  • Przeprojektowany sprzęg elektryczny na 5-pinowy: Pozwala to na wielostronne ustawienia oświetlenia zarówno zewnętrznego, jak i wewnętrznego, co sprawia, że nasz model jest jeszcze bardziej realistyczny.
  • Fabrycznie zamontowane oświetlenie wnętrza: Zapewnia komfortowe warunki podróży dla naszych małych pasażerów.
  • Realistycznie odwzorowane detale: Od podwozia po pulpit sterowniczy, każdy element został starannie wykonany, aby jak najwierniej oddać wygląd prawdziwego pociągu EN57-1000.
  • Łatwe łączenie jednostek: Nasz model umożliwia połączenie dwóch lub trzech jednostek w jeden pociąg, dzięki czemu możesz dostosować swoją kolekcję do własnych preferencji.
  • Specjalny sprzęg do połączenia jednostek: W zestawie znajdziesz imitację dwóch sprzęgów Scharfenberga, aby połączenie jednostek było łatwe i realistyczne.
  • Wysokiej jakości wykonanie: Od gniazda dekodera 21-pinowego po pokrycie satynową farbą, nasz model imituje realistyczny wygląd pociągu EN57-1000.
Dane modelu:
Przydział ZNTK Mińsk Mazowiecki
Data rev. 12.01.2005
Nr boczny 0-P SAB DRV3A-300

Modele będą dostępne w wersji z dekoderem jazdy oraz z dekoderem dźwiękowym.
Modele dostępne będą w naszym sklepie oraz u partnerów od połowy maja.
Już od jutra tj. 27 kwietnia można będzie rezerwować modele w naszym sklepie.
Na filmie jest WARSZAWA WS. zamiast WARSZAWA WSCH.
Nigdy nie widziałem takiego skrótu dla wschodniej...

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.575 28 1
No i teraz powiedzcie, czy nie warto dyskutować tu na forum o widocznych kablach i o wykolejających się wózkach na niektórych makietach? Oczywista oczywistość, że warto. Producenci jednak czytają i dostajemy coraz lepsze modele.

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
903 34 1
No i teraz powiedzcie, czy nie warto dyskutować tu na forum o widocznych kablach i o wykolejających się wózkach na niektórych makietach? Oczywista oczywistość, że warto.
Śmię przypuszczać, że to zmiany podyktowane są raczej tym, że z producentem nabywcy pisali osobiście mejlem/rozmawiali mejlowo/osobiście/telefonicznie.

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.249 88 0
Po prostu należy dzielić się na Forum wszelkimi spostrzeżeniami na temat wad modeli. I lać sikiem prostych na każdą próbę zatrzymania takiej dyskusji. Bo pośrednio, czy bezpośrednio, jednak prowadzi do przyszłych poprawek.

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.439 481 107
W Modelmanii dodali do oferty EN57 ROBO. Chyba zaczyna się poważna walka o klienta bo model ROBO aż o 200zł tańszy od modelu PIKO.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 348 18
Ja z Robertem (ROBO) rozmawiałem 30.4 w fabryce w Chinach. Mówił mi, że się z tym forum pożegnał jak powiększali mu mikroskopem elektronicznym ramki w Y-kach. Nie dziwie mu się. Ja się kiedyś od takiego czepiania też wkurzałem, dzisiaj to po mnie spływa. Merytoryczna i konstruktywna krytyka jest ok. Wszystko inne trzeba olać ;)

Kolejowy jakub

Aktywny użytkownik
Reakcje
121 25 7
Ja z Robertem (ROBO) rozmawiałem 30.4 w fabryce w Chinach. Mówił mi, że się z tym forum pożegnał jak powiększali mu mikroskopem elektronicznym ramki w Y-kach. Nie dziwie mu się. Ja się kiedyś od takiego czepiania też wkurzałem, dzisiaj to po mnie spływa. Merytoryczna i konstruktywna krytyka jest ok. Wszystko inne trzeba olać ;)
To ortodoksi