Proszę bardzo część druga dla fanów 16/9
No i moje podsumowanie pierwszych kilku godzin z modelem.
1. Wygląd - absolutnie fanastyczny. Nie przez przypadek zamówiłem "katowicką". Wróciło mnóstwo fajnych wspomnień. nie, nie związanych z "kibelkiem" ale "kibelek" zawsze był w tle. Spojrzałem na niego na makiecie i chyba właśnie o to chodzi w modelarstwie, powiedziałem sam do siebie to jest to.
2. Jazda - uwagi z wpisu wyżej. Na ciasnych łukach będa problemy. Model cichy. Na moim filmie przejazd wydaje się głośny ale to efekt mojej podsypki na torach. Generalnie pojady u mnie trochę hałasują. Przejazd płynny....ale na cześć przybycia EN57 przeczyściłem tory
3. Technikalia i co mnie osobiście nie pasuje:
a. ruszanie i hamowanie - bardzo dobrze
b. przyspieszanie - bardzo dobrze
c. oświetlenie wnętrza minimalnie zbyt jasne (dla mnie)
d. oświetlenie kabiny maszynisty dla mnie niezrozumiała odwrócona funkcjonalność (wcisnięcie wyłącza swiatło)
e. Dźwięk "podkładów" - super że 4 opcje ale całkowicie niesłyszalny podczas jazdy mimo podkręcenia głośności
f. Dźwięk silnika zbyt cichy - zobaczymy czy zmiana głośnika pomoże
g. Zapowiedź katowicka (niestety) fatalna jakość, pogłasnianie nie ma sensu
h. Tyku tyku wzruszające. aleeeeee dałbym sobie co nieco uciąć, ze tyku tyku nakładało się przy ruszaniu na dźwięk silnika i po chwili cichło
i. dźwięk zamykania drzwi - cudowny
Gratulacje ROBO, to jeden z fajniejszych dni mojej modelarskiej przygody.
P.S. Kabelki oczywiście psują ogólne wrażenie. Zdecydowanie użycie taśmy plus"wbicie" się od góry w listwę w kolejnych modelach do poprawy. Rynienka tylko dla przypomnienia