Jako że jestem tu nowy, przywitam się na wstępie. Zatem witam wszystkich serdecznie.
Niedawno przypadkowo wpadła mi w ręce kolejka piko. Używaną odkupiłem od syna kolegi za grosze. I to był kamyczek który poruszył lawinę.
W chwili obecnej docieplam mini stryszek, gdzie powstanie makieta ok 7*3,5m. Będzie tam ciasno z racji wysokości ale póki co muszę się zadowolić tym co mam. Tak czy owak ruszyłem już z zabawą i robię równolegle konwersję autek do faller car system i oczywiście drzewka. I to nimi chciałbym się pochwalić oraz usłyszeć konstruktywne opinie. Zaznaczam że są to moje pierwsze koty za płoty...
Wrzucam różne stadia zaawansowania i różne rodzaje użytego drutu. Miłego oglądania...
druciak z drutu nawojowego - dość gruby drut:
druciak z linki miedzianej z kabla - w Brico mieli dwa typy różniące się ilością drucików / przekrojem kabla. Efekt lepszy, ale roboty z 3x więcej (nie skończone):
Brzózka dwupienna z podkładem, ale przed pogrubianiem pnia:
druciaki pomalowane z "panierką" na pniu:
druciaki pomalowane i obłożone gałązkami z waty perlażowej (wiedział ktoś że takie coś istnieje?) pomalowanej akrylem w sprayu:
druciak z listkami Polak (małe drzewko ok 10cm):
druciaki z listkami Heki (duże drzewa ok 20cm), na żywo wyglądają lepiej, spróbuję zrobić kilka fotek przy świetle dziennym:
moja pierwsza sosna - chyba dodam jakiegoś tuffu, no i kolor podciągnę aerografem:
i na koniec mikrusek z listkami Polak, ale bez waty perlażowej - gałązki z trawy elektrostatycznej: