• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poradnik Realistycznie drzewka

BorekT

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
41 1 0
Wrzucałem już wcześniej zdjęcia moich dębów, no ale dokonałem małej modernizacji - dół pnia już się nie zwęża, dorobiłem trochę macek. Niestety, ale robienie drzew także jest kosztowne, więc moje twory niedługo wylądują w dziale giełda.
dab1a.jpg
dab1b.jpg
dąb1c.jpg
dąb2.jpg
dąb2b.jpg

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
No faktycznie wypociny:)Chwała Ci za to, że zrobiłeś to sam.Co do kształtu korony to jak się postarasz to gdzieś w naturze znajdziesz ale takich odcieni zieleni na jednej koronie raczej Ci biędzie trudno znaleźć.;)

BorekT

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
41 1 0
1. Jakiej gąbki używałeś? Twoja wygląda tak sobie, ale to też na pewno kwestia światła przy jakim robiłeś zdjęcie. Najlepiej jakbyś robił przy świetle dziennym (wiem, nie zawsze się da)
2. Jeśli kręciłeś to z drutu - spróbuj teraz powtórzyć zabawę, ale weź więcej drucików (np 2x,3x więcej) i utnij je trochę dłuższe ( choćby 2-3cm). Im więcej drutu tym drzewo może nabrać większej objętości.
3. Im więcej drzew zrobisz, tym będą one ładniejsze. Staraj się też obserwować jak rosną w rzeczywistości.

Pozdrawiam

BorekT

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
41 1 0
Noch jest spoko. Nakładanie siateczki też Ci całkiem nieźle idzie. Spróbuj się pobawić z drutem. Niestety ale polne roślinki dają ograniczone możliwości. Aczkolwiek jeśli ktoś wie czego i gdzie szukać, a następnie jak to wykorzystać to można stworzyć całkiem sporo.

pawelszymkowiak

Aktywny użytkownik
Reakcje
188 5 0
Ładne sztuki produkujecie,podoba mi się.
Mój produkt wykonany jest z drutu.W rolach głównych brzozy świerki w pozostałych rolach coś innego.W gronie wygląda to nawet nawet...

Załączniki

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Moim zdaniem całkiem przyzwoicie to Ci wyszło:) Brzozy mogłyby mieć trochę cieńszy pień, zwłaszcza w górnych partiach i kolorystycznie też mu trochę brakuje do oryginału.;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 171
Techniki modelarskie 29
Techniki modelarskie 42