• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Rampa kolejowa - diorama

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.312 118 11
Wyglada super(y), ale cos mi ta ciemna zielen kolo ciezarowki jakos nie pasuje. Moze byt jednolita i przez to odstajaca paleta od reszty odcieni?

Reakcje
2 0 0
Wyglada super(y), ale cos mi ta ciemna zielen kolo ciezarowki jakos nie pasuje. Moze byt jednolita i przez to odstajaca paleta od reszty odcieni?
Całość wygląda pięknie, ale jak przedmówca napisał.. ta zieleń tam nie pasuje, znaczy jej odcień. Gdyby była takiego koloru jak reszta kępek, byłoby bardziej naturalnie. Ten odcień zieleni który jest obecnie, troszkę to psuje i sztucznie wygląda ....

zepfot

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
443 0 1
Całość wygląda bardzo fajnie.
Jedynie tak jak koledzy wcześniej napisali kolor tej zieleni przy Skodzie i chyba nie tylko kolor ale również jest zbyt symetryczna.

OP
OP
Merlin

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
1.798 4 0
Hmmm, w sumie nie wiedziałem, że ten projekt będzie jeszcze kontynuowany. Na życzenie właściciela tej dioramki dorobiłem jej dalszą część (80x25cm).
Na dobudówce znalazł się zjazd z rampy oraz rozjazd. Niestety popełnione wcześniej błędy musiałem zrobić jeszcze raz, tak by całość pasowała do siebie...
Ale poprawiłem:
-kolor trawy między płytami
-wybarwienie szutru

Dojdzie jeszcze kilka detali ale całość już się nieźle prezentuje ;) Założenie? Ma być fajnie i pasować do poprzedniej części, zobaczymy jak to wyjdzie po prz łożeniu, niestety tamta dioramka nie jest już u mnie, dlatego całość robiłem wg. zdjęć. Już wkrótce okaże się na ile trafiłem ;)

Załączniki

OP
OP
Merlin

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
1.798 4 0
No to doszło kilka detali i dioramka gotowa ;)

Załączniki

Tomek K

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
391 5 1
Nie stosuje się wskaźników W9 jednostronnych tylko dwustronne ustawione tak, że początek ograniczenia jest po prawej stronie toru w kierunku jazdy, a koniec w związku z tym po lewej.

OP
OP
Merlin

Merlin

Moderator Grupy BGM
Zespół forum
BGM
H0e
Reakcje
1.798 4 0
Naniesione poprawki zgodnie z uwagami :) Całość teraz do siebie pasuje, musiałem lekko naciągnąć szyny na łączeniu by całość się zgrała. Niestety nie miałem poprzedniej części dioramy u siebie podczas budowy, dlatego teraz trzeba było poprawiać ;)

Załączniki