Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Na większe powierzchnie większy pędzel jak walter wskazał. Jeżeli natomiast będziesz chciał bajerować szyny i imitacje przytwierdzeń do użyj "zerówki". Drobinę pigmentu na końcu włosia kładziesz na imitację przytwierdzeń w okolicy szyny i rozprowadzasz na prawo i lewo po szynie. Co zostanie na śrubach to zostanie. Na górskiej dioramie dało to taki efekt:
Nabyłem kilka kolorów pigmentów i upstrzyłem nimi podsypkę. Wygląda właściwie ok, ale te pigmenty w kontakcie z wilgocią (nawet wręcz mikronem wilgoci) zmieniają barwę na granatową, błękitną, czerwoną, a nawet różową. Jakaś masakra po prostu!!! Aż boję się pomyśleć, co będzie się działo, gdy będę chciał tory spirytusem przeczyścić...
Trawki elektrostatyczne tez sa b.dobre , tylko przy zamówieniu trzeba poprosić o większe opakowanie , bo ogolnie sprzedają w takich malutkich woreczkach strunowych
Sorry ze sie wtrace w temat ale mam pytanko jesli chodzi właśnie o trawke...jaka polecasz?nie wysoka max3mm i jesli masz jakis dobry sklep to fajnie dzieki z gory za link;-)
W zalinkowanym przez mattię sklepie jest sporo fajnych traw chociaż jakością kolorów przewyższa je Polak. Więcej niż na allegro znajdziesz na ich stronie: http://www.akcesoria-modelarskie.pl/ Co do Polaka to chyba najtaniej znajdziesz w sklepie jaga-hobby z Siemianowic Śląskich. Ich strona może nie powala ale w samym sklepie można sporo więcej kupić. Panowie z BGMu chyba się ze mną zgodzą bo z tego co wiem to sporo rzeczy tam włąśnie kupują.
Udało mi się usunąć odkurzaczem w zadowalającym stopniu ten straszny pigment W najbliższym czasie po raz wtóry podpicuję szuter, tym razem prawidłowymi pigmentami Ostatnio zająłem się zielenią po jednej stronie torów. Fragment ten jest prawie gotowy - prawie, gdyż chcę gdzieniegdzie pododawać jeszcze trochę trawy/chwastów z Heki (także w niektórych miejscach przy samych torach, na podsypce). Makieta będzie odzwierciedlała okres jesienny. Elektrosadzarki jeszcze nie mam, posiadam natomiast trochę mat trawiastych, więc wykorzystałem je przy budowie zieleni Efekt widoczny na fotkach W obecnej chwili nie dysponuję niestety lepszym aparatem, zatem jakość zdjęć jest taka sobie.