• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Przejazd eszelonu 10bkpanc

tkarkady

Znany użytkownik
Reakcje
849 0 0
Panowie , pociągnijcie jeszcze trochę ten temat i pomóżcie teoretycznie "ułożyć" eszelon pasujący do 3 ep.
Na razie znalazłem taki tabor i pojazdy :
Platforma PPyk 203 (Roco)
Platforma Pdk31 (Piko)
Czołg T-54 (Herpa) , T-54B (SDV)
ZIŁ 157 cysterna , ZIŁ 157 skrzyniowy , ZIŁ 157 zamknięty (Herpa)
Czy to będzie mieć jakiś sens :niepewny:
Myślałem o 15 Pułku czołgów średnich z Gliwic , uzbrojenie T-54A , wyczytałem że był tam też transporter opancerzony ale nie mogę znaleźć jaki ?

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Panowie , pociągnijcie jeszcze trochę ten temat i pomóżcie teoretycznie "ułożyć" eszelon pasujący do 3 ep.
Na razie znalazłem taki tabor i pojazdy :
Platforma PPyk 203 (Roco)
Platforma Pdk31 (Piko)
Czołg T-54 (Herpa) , T-54B (SDV)
ZIŁ 157 cysterna , ZIŁ 157 skrzyniowy , ZIŁ 157 zamknięty (Herpa)
Czy to będzie mieć jakiś sens :niepewny:
Myślałem o 15 Pułku czołgów średnich z Gliwic , uzbrojenie T-54A , wyczytałem że był tam też transporter opancerzony ale nie mogę znaleźć jaki ?
patrz 1:17... może coś pomoże...

Aczkolwiek wszystko zależy od tego którą część III epoki chcesz odtworzyć...no i nie wiem jak się mają do tego te działa...
Pozdr

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
968 82 5
Ogromna szkoda, że brakuje modeli platform 4-oś, występujących współcześnie i trzeba posiłkować się wagonami DB, albo udającymi współczesne, mający hitlerowski rodowód.o_O
Eszelon przepiękny.

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Ogromna szkoda, że brakuje modeli platform 4-oś, występujących współcześnie i trzeba posiłkować się wagonami DB, albo udającymi współczesne, mający hitlerowski rodowód.o_O
Eszelon przepiękny.
Zgadzam się z Tobą,jeśli chodzi o te platformy,ale gdzieś trzeba iść na kompromis, moim zdaniem eszelon był by jeszcze ciekawszy,gdyby te "T" były bardziej dopieszczone, nie wspomnę już gdy by na tych platformach znalazły się te tolkowe, ale jak by nie było,kiedyś sobie sprezentuję taki składzik,mam tylko cichą nadzieję że nowa firma tolka, będzie klepać staruchy 66 i inne nasze.

OP
OP
darekgol

darekgol

Aktywny użytkownik
Reakcje
416 4 1

dany

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Działa mogą jechać bez ciągników jak jadą do warsztatów.
Cały sprzęt musi być odpowiednio umocowany a nie postawiony. Instrukcja transportowa z wymiarami klinów i innymi danymi do znalezienia w necie.

OP
OP
darekgol

darekgol

Aktywny użytkownik
Reakcje
416 4 1
Mam już Twoje zdjęcia w moim archiwum :) i są jego ozdobą.
Ze Starami 266 jest problem, nie wiem czy ktoś je aktualnie robi.
Poza tym nikt nie robi cystern i warsztatów na bazie Stara 266 (chociaż na Twoje drugiej fotce warsztat wygląda na Stara 266).
Domówiłem 2x Stara 266, honkera i honkera karetkę, czekam jeszcze na odpowiedź od "nowego" producenta.
Z reguły czołgi i koła jeżdżą osobno (inne gąsienice czasami mieszają z kołami). U mnie pewno i tak na końcu będą dwa eszelony, jeden byłby za długi.
Napisz jeszcze skąd masz 122mm haubice 2S1(o ile dobrze poznaje na 3 zdjęciu).

OP
OP
darekgol

darekgol

Aktywny użytkownik
Reakcje
416 4 1
A tak w ogóle to o czym ty piszesz, nie wiedząc o czym ja piszę?! Pokazanych zostało tu kilka eszelonów, a te SAW-y ,4MFor, SDV i Roco i tam nie ma T-54?
Został pokazany jeden eszelon w trzech różnych odsłonach.
Na żadnym z nich, nie ma ani jednego "T". Z gąsienicowych są Leopardy 2, BWP-1, M577 i ZSU-23-2 (pojawia się też MT-LB).
ps.1
ja jestem autorem tych "filmów", więc wiem o czym pisze. Podałem producentów sprzętu jaki użyłem w nawiązaniu do modeli Tololoko.
Jeśli opacznie zrozumiałem Twój wpis to przepraszam za zamieszanie. Chciałem tylko wyjaśnić, że na eszelonie są też modele Tololoko, które wg ciebie wyglądałyby lepiej niż użyte przeze mnie i nie ma żadnego "T".
ps.2
chyba, ze odnosisz się do filmu z wcześniejszej epoki, bo tam faktycznie "T" sa pokazane, ale to nie mój film i nie mój skład, jeśli odnosiłeś się do tego filmu, to faktycznie źle Ciebie zrozumiałem.

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Etam,to ja strzeliłem babola,dokładnie się nie przyjrzałem tym gąsienicowym,za szybko chyba ten eszelon śmignął ;) . Jedynie co chciałem napisać,to to że tolek kiedyś dłubał T-55 chyba,dopieścił je na maksa,a pierwsze co przylazło mi do łba,to że świetnie by one wyglądały na platformach,ale nie odbierz mnie źle,Twój mi się też podoba,tyle tylko że mi sie marzy taki eszelon z "ruskami",to co służyło w latach 70-tych.
Apropo,gdybyś miał jakieś informację o produktach nowej firmy tolka,daj znać,chyba też zapukam do niego :)