Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Bor .. masz rację, nie mamy wpływu na politycznie decyzje idiotów z SG i MON..... to chorzy ludzie... ja też jestem za Jelczem tym bardziej, że jest nasz .. kupiony przez HSW
Tak myślałem, że następnym krokiem po szybkim przejściu do natarcia .... jest odesłanie całego składu do naprawy Ale robi wrażenie, jak to określił Zbyszek
nie mamy wpływu na politycznie decyzje idiotów z SG i MON..... to chorzy ludzie... ja też jestem za Jelczem tym bardziej, że jest nasz .. kupiony przez HSW
Też popieram - zwłaszcza że to ostatnie zakłady z polską tradycją budowy ciężarówek w tym kraju, a do tego jak ktoś kiedyś już napisał, Wojsko Polskie powinno mieć sprzęt z polskich fabryk, w oparciu o polską myśl techniczną.
Pytanie tylko czy jeśli po naszych drogach jeździ wśród ciężarówek 99,9% z importu, to czy nasz Jelcz w jakikolwiek sposób "dogania" zachód???
Aby nie było że świat wojuje na "mercedesach" a my wysyłamy w afgan "syrenki" bo nasze. Nie mam porównania i gorąco dopinguje rodzimym fabrykom...
ale nie wiem czy z Jelczem nie jest tak jak kiedyś było z Honkerem ... rolnikowi to się nadawało ale w boju to chyba było średnio.
Tak czy siak DOPING dla Jelcza ... Jelcz na eszelona ... aco będzie ... się okaże.
Tylko ze Jelcz jak większość dzisiaj fabryk to Montownia w zasadzie. W nowych jelczach to chyba kabina to nasza konstrukcja Silnik iweko (nie działa mi literka na klawie stad tak a nie inaczej pisane), osie ostatnio brali od ZF a skrzynie to tez nie polskie .
to jeszcze ... może ktoś wie ... Star 944 nie jest/był podobnie montowany w Polsce ??
Pytam, czy w tym względzie nie jest tak, że jeden pies czy Star944 czy Jelcz 442,
bo oba są tylko składakami...
a idąc dalej mógłby być dowolny Man lub Mercedes byle składany dla WP w Polsce ...
Pytanie tylko czy jeśli po naszych drogach jeździ wśród ciężarówek 99,9% z importu, to czy nasz Jelcz w jakikolwiek sposób "dogania" zachód???
Aby nie było że świat wojuje na "mercedesach"
Działa mogą jechać bez ciągników jak jadą do warsztatów.
Cały sprzęt musi być odpowiednio umocowany a nie postawiony. Instrukcja transportowa z wymiarami klinów i innymi danymi do znalezienia w necie.