• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Przejazd eszelonu 10bkpanc

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.831 179 15
Bor .. masz rację, nie mamy wpływu na politycznie decyzje idiotów z SG i MON..... to chorzy ludzie... ja też jestem za Jelczem tym bardziej, że jest nasz .. kupiony przez HSW

MAnTonI

Aktywny użytkownik
Reakcje
182 1 0
W czasach gdy nie liczono się z kasą w UW, tak robiono. Zwykły rozładunek bojowy.
Potem skład pojechał do ZNTK.
Tak myślałem, że następnym krokiem po szybkim przejściu do natarcia .... jest odesłanie całego składu do naprawy :) Ale robi wrażenie, jak to określił Zbyszek
ta zadziorność w działaniu jak z 12 DPancSS.

nie mamy wpływu na politycznie decyzje idiotów z SG i MON..... to chorzy ludzie... ja też jestem za Jelczem tym bardziej, że jest nasz .. kupiony przez HSW
Też popieram - zwłaszcza że to ostatnie zakłady z polską tradycją budowy ciężarówek w tym kraju, a do tego jak ktoś kiedyś już napisał, Wojsko Polskie powinno mieć sprzęt z polskich fabryk, w oparciu o polską myśl techniczną.

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
864 1 0
Pytanie tylko czy jeśli po naszych drogach jeździ wśród ciężarówek 99,9% z importu, to czy nasz Jelcz w jakikolwiek sposób "dogania" zachód???
Aby nie było że świat wojuje na "mercedesach" a my wysyłamy w afgan "syrenki" bo nasze. Nie mam porównania i gorąco dopinguje rodzimym fabrykom...
ale nie wiem czy z Jelczem nie jest tak jak kiedyś było z Honkerem ... rolnikowi to się nadawało ale w boju to chyba było średnio.
Tak czy siak DOPING dla Jelcza ... Jelcz na eszelona ... aco będzie ... się okaże.

Izone

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Tylko ze Jelcz jak większość dzisiaj fabryk to Montownia w zasadzie. W nowych jelczach to chyba kabina to nasza konstrukcja :) Silnik iweko (nie działa mi literka na klawie stad tak a nie inaczej pisane), osie ostatnio brali od ZF a skrzynie to tez nie polskie :).

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
864 1 0
to jeszcze ... może ktoś wie ... Star 944 nie jest/był podobnie montowany w Polsce ??
Pytam, czy w tym względzie nie jest tak, że jeden pies czy Star944 czy Jelcz 442,
bo oba są tylko składakami...
a idąc dalej mógłby być dowolny Man lub Mercedes byle składany dla WP w Polsce ...