• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja PREZENTACJE

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Urzekł mnie ten silos, rzadko się spotyka takie krótkie w naszej skali, pod tym actrosem komponuje się idealnie, jak patrze na napisy na silosie wydaje mi się że jest to model dealerski, mam rację? :)

OP
OP
JACEKPOMOC

JACEKPOMOC

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 5 0
Tak Kacper masz racje.Model serwisowy do prezentacji dla klientów oczywiści w skali 1:1.Ładne wykonanie ale tylnia belka nie nadawała się do niczego.Totalne nieporozumienie.Herpa musiała coś zepsuć i padło na belke:(Dzięki za komentarze

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.365 387 20
Fajny zestaw. Duży plus za blachy i tylną belkę.

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Świetny pomysł i bardzo dobre wykonanie! Gratuluję! Choć ja zapiąłbym tą naczepę pod 3 osiowy ciągnik w Skandynawskim stylu, zdecydowanie :)

Możesz wstawić jakąś relację z budowy tej naczepy? Bo chyba to Ty ją robiłeś? Genialne detale, skrzynki, gaśnice, światła tylne :eek: Sam "wyrabiasz" te detale?

OP
OP
JACEKPOMOC

JACEKPOMOC

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 5 0
Dzięki BOBI za recenzję i pomysł z 3 osiówką.Większosć detali staram się stosować oryginalnych z Herpy lub od tzw. dawcy.Ale jeśli nie ma czegoś interesującego to dorabiam z dostepnego materiału i dostosowuje po swojemu.Naczepe podobną widziałem na Ebayu.Miałem dawce w postaci MB Actrosa z przyczepą do przewozu drewna.Podłoga więc pochodzi od niego i hds.Podwozie to typowa rama pod kontener.Do tego pare kalek z niemiec.Skończe dzisiaj MANa 4 osiowego ze skrzynią i hds do transportu cięższych rzeczy w porcie więc wieczorem serdecznie zapraszam na prezentacje

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.365 387 20
Model fajny, ale fotki totalnie nieostre. Psujesz kolego całą frajdę z oglądania modelu takimi fotkami. (n)(n)(n)