• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja PREZENTACJE

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.705 47 0
Zanim posłuchasz Maćka i pryśniesz lakierem, co samo w sobie jest dobrym pomysłem żeby kalki zabezpieczyć to doradzę Ci patent taki:
Lakier połysk na model.Na to kalki a dopiero na całość mat.Wtedy są najmniejsze szanse że wyjdzie błona kalki.
Model bardzo fajny, proste malowanie, ale przez to mi się podoba.
Ps. Lok też niczego sobie.(y)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Wspaniały, niby niewiele trzeba do stworzenia świetnego modelu, ale tutaj też trzeba się trochę napracować. Tak jak mówią poprzednicy pomaluj, lub zmień koła na te z czarnymi piastami i będzie git.

OP
OP
JACEKPOMOC

JACEKPOMOC

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 5 0
Szanowna Kapituło nastąpiła poprawa powstałej tandety.Zachęciliście mnie do przeszukania szafy i znalazły się odpowiednie koła do naczepy.Był też kogutek i antenka.:DPoszedł też mat na naczepę.Żeby nie zanudzać jednym tematem to tylko 3 fotki
za2 001.JPG
za2 002.JPG
za2 003.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.318 387 20
Mat na naczepę zrobił robotę, bo nie widać brzegów kalek, natomiast kogut na spojlerze mi nie pasuje. Wg mnie, to powinien być na kabinie.

pj-pauli

Znany użytkownik
Reakcje
142 8 0
W tym kolorku na żywo, o wiele lepiej się prezentuje. Jednak uważam, że nowa Scania jest brzydsza od brzydala :p
Kuter za to rewelacja, duży plus za dbałość o szczegóły.

pacek23

Znany użytkownik
Reakcje
756 13 0
Oba modele są rewelacyjne i mi nowa Scania podoba się bardzo tylko tak jak Broda napisał cena za sam ciągnik nawet zabija :) cała prezentacja super wygląda.

OP
OP
JACEKPOMOC

JACEKPOMOC

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 5 0
Scania świetna ale na razie zabija cena , za to kuter jest świetny możesz coś o nim napisać , jaki to producent i gdzie Ci się udało go kupić?
To jest kolego Artitec.Z kupnem jest problem bo nawet sprzedawcy z niemiec nie radzą sobie z dostawcą.Wysyłają im co maja aktualnie na stanie a produkcja nie jest za duża.Mam jedno miejsce w germanii gdzie wybór o dziwo jest spory wiec jeśli coś potrzebujesz to mogę popytać chociaż ceny są wysokie.Sam model w pudełku wygląda jak rozdeptane mydło_Odlew żywiczny i parę dodatków fototrawionych.Wszystko trzeba malować bo ma kolor lekko żółtawy.Jedyny plus to że dobrze obrabia się ten materiał.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.598 109 2
To jest kolego Artitec.Z kupnem jest problem bo nawet sprzedawcy z niemiec nie radzą sobie z dostawcą.Wysyłają im co maja aktualnie na stanie a produkcja nie jest za duża.Mam jedno miejsce w germanii gdzie wybór o dziwo jest spory wiec jeśli coś potrzebujesz to mogę popytać chociaż ceny są wysokie.Sam model w pudełku wygląda jak rozdeptane mydło_Odlew żywiczny i parę dodatków fototrawionych.Wszystko trzeba malować bo ma kolor lekko żółtawy.Jedyny plus to że dobrze obrabia się ten materiał.
Kuter jest wyczesany szkoda że nie nowsza epoka , zrobiłeś go bardzo ładnie. A te wszystkie dodatki były w zestawie, wyposażenie pokładu?

UniQue

Aktywny użytkownik
Reakcje
374 2 0
Scania jakiegoś wielkiego szału nie robi choc nie ukrywam że fajnie było by ją mieć w swojej kolekcji :p no ale jak to koledzy wspomnieli... cena... to ja jeszcze poczekam, aż tak zapalony nie jestem na nią :D :D :D