• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja PREZENTACJE

OP
OP
JACEKPOMOC

JACEKPOMOC

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 5 0
Dziękuje za opinie.Dzisiaj zakończyłem Scanie jaka widziałem na autostradzie pod Berlinem.Wpadła mi w oko i postanowiłem taką zrobic.Podstawa to AWM ,trochę Herpy i kalki z TL-Decals.Jak Wy to oceniacie?
n 015.JPG
n 004.JPG
n 001.JPG
n 003.JPG
n 010.JPG

dmvip

Znany użytkownik
Reakcje
1.530 18 1
Wszystko było by OK, gdyby nie te ciapki na klapie i paski na osłonach bocznych. Mogłeś przed malowaniem jakoś je zamaskować coby ładnie i prosto wyszły. A tak to ciapki które psują ogólny wygląd.

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.032 16 0
Dzięki kolego za docenienie tła.Co do tego żółtego to masz rację.To jest Kibri -Viessmann Robel drezyna techniczna z hds-em.Firmy stanęły na wysokości zadania i zrobiły całkiem udany model.Jest dokładnie wykonany i ma super dzwieki.Warty posiadania chociaż cena odstrasza:cry:
U mnie ten model stoi po 87£. Poza tym trzeba go jeszcze złożyć:(. Więc u mnie opcja jest taka:

Interesuje mnie też ten wagon koło zielonej SCANII Euroliner. Mogłbyś coś o nim napisać. ten pomarańczowy.

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Musisz poćwiczyć techniki precyzyjnego malowania - dokładnie obserwować pędzel w trakcie malowania, korygować jego "tor", dobrze też znać farby którymi się maluje, bo np. wodne Pactry można popaćkać wszędzie, poczekać chwilkę i jak wyschną to "zeskrobać" czymś miękkim i nie ma śladu. Emalie jak np. Humbrol - to farby którymi dużo wygodniej i łatwiej się maluje, ale trzeba mieć wprawę, bo każdy "syfek" będzie widać już na stałe.
Najważniejszą rzeczą i tak pozostanie pędzel - każdy jest innymi i każdym inaczej się maluje. Ja np. nie lubię zwykłych kupnych 000 bo i tak są dla mnie za grube i końcówki i tak prędzej czy później się "rozpadają", każdy włosek w swoją stronę, pędzle robię sobie sam.

Podpowiem Ci, że jeśli masz jakiś złom modelarski to poćwicz na nim. 4-5 podmalowanych modeli i nie będzie takich problemów jak te paćki na Scanii ;)

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
GE-NIAL-NA!!! Po tylu miernych miniaturach z pod znaku Herpy aż ciężko uwierzyć, że to ona wypuszcza takie modele - coś niesamowitego. Widziałbym ją w mojej kolekcji, tylko że od razu bym jej te dolne halogeny, albo przynajmniej przerobił.

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Jeśli chodzi o poprzednią prezentacje to zapewne chciałeś zrobić Scanie z firmy Profi-Link. Ja bez fotki bym nie próbował, ale nie wiem jaki efekt chciałeś uzyskać. Ta, którą teraz pokazałeś też ciekawa, szczególnie ładunek. :)

Ostatnio edytowane:

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
To jest dobitny przykład na to, że Herpa idzie do przodu i robi coraz lepsze modele. Aż miło się patrzy na takie coś, a i nie jest żal sięgnąć trochę głębiej do kieszeni. ;)