• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Polskie lokomotywy przemysłowe i manewrowe

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.668 60 3
https://www.facebook.com/MrPitagoras1989/photos/a.1629269017314330/2195766633997896/?type=3&theater
Cytat ze strony :
#371 [16.12.2018]
EM10-04

Polska lokomotywa elektryczna służąca do jazd manewrowych wyprodukowana przez Zakłady Hipolita Cegielskiego w Poznaniu w ilości 4 sztuk, odstawiona na jednym z bocznych torów na stacji Poznań Franowo.

W 2015 roku zaistniało światełko w tunelu dotyczące przywrócenia do ruchu powyższej serii przez PKP Intercity, które chciałoby wykonywać manewry pod siecią na stacjach Warszawa Grochów i Kraków Prokocim. Niestety nie doszło do sprzedaży lokomotyw.

W 2018 roku widoczny egzemplarz został przestawiony pod lokomotywownię na poznańskim Franowie, gdyż kręcony był materiał do programu Pociąg do Wielkopolski, który poruszał historię serii. Po tym materiale lokomotywa ponownie trafiła "w krzaki" rozpoczynając rządek odstawionych maszyn."
EM 10 Poznań Franowo 16 XII 2018.jpg

Dobrzyn

Moderator Forum Prawdziwa kolej wąskotorowa.
Zespół forum
H0e
Reakcje
1.610 3 1
W głowie się nie mieści... Lokomotywy po modernizacji wartej jak sądzę kilka baniek, jeździły chwilę i skończył się na nie pomysł... Chociaż właściwie pomysłu na te lokomotywy nie było od początku.

dyżurny ruchu

Znany użytkownik
Reakcje
155 3 0
Informacje dla miłośników statystyk; w ubiegłym tygodniu i wczoraj z Małaszewicz do Nowego Sącza przejechały nieczynne "Tamary" : 098, 122, 112, 116 oraz 123 na naprawę główną P5. Ponowne spotkania na szlaku z tymi maszynami już jako ST48...

Butter

Użytkownik
Reakcje
103 0 0
Warenka, 30.12.2017. Fizyczna likwidacja kolei KWB Adamów zaczyna wchodzić w decydującą fazę, więc przypomnijmy sobie tą kolej z tak niedawnego okresu gdy jeszcze "żyła". 30.12.2017 był z tego co wiem przedostatnim dniem jej normalnego funkcjonowania, następnego dnia rano miały wyjechać jeszcze tylko dwa pociągi... W tym miejscu chciałbym podziękować Pawłowi R, bo to jego dodana kilka dni wcześniej relacja skłoniła mnie do tego, żeby ruszyć swoje cztery litery z Gdańska i odwiedzić to fantastyczne, pełne krokodyli miejsce ;)
DSC_0373.JPG

Butter

Użytkownik
Reakcje
103 0 0
30.12 obudziłem się rano z potworną gorączką... Cały poprzedni wieczór szukałem PKSów i innych środków ogólnodostępnej komunikacji, które mogłaby doprowadzić mnie do upragnionego celu jakim była Warenka... a tu taka wtopa. Nie mogąc zebrać się z łóżka postanowiłem odpuścić i zdrzemnąć się jeszcze, by nabrać jakichkolwiek sił na przetrwanie tego - wydawać by się mogło - nieuchronnie kiepskiego dnia... ale niczym Krokodyl Dundee czułem w głębi, że jeśli nie dopadnę tych zielonych bestii w jednym z ich ostatnich naturalnych ośrodków bytowania, będzie ciążył na mnie cień zmarnowanej szansy. Ale nic... pech to pech, taki sobotni "piątek 13-ego" można by pomyśleć.
DSC_0433.JPG

Butter

Użytkownik
Reakcje
103 0 0
Jeśli zaprezentowany sposób opisywania zdjęć się podoba to mogę zrobić z tego relację. Proszę tylko o szczerą opinię, czy kontynuować w tym tonie, czy zwyczajnie dodać jeszcze kilka fotografii, nie chciałbym tu nikogo zamęczać ;)

Butter

Użytkownik
Reakcje
103 0 0
Ok, to zakładam temat w odpowiednim dziale. Moderatora proszę o usunięcie wszystkich powyższych wpisów - powtórzyłem je już w odpowiednim miejscu.

newermind

Łowca cech
Zespół forum
ŁKMK
Reakcje
3.778 45 1
W na wiązaniu do dzisiejszej prezentacji na Olechowie, taki obrazek:
22. 09. 2007 r. Rogów, lokomotywa SM31-009 w służbie PRKiI, odpoczywa po pracowitym dniu, przy modernizacji "Wiedenki" .
2007_0922_041714AA.JPG

Pozdrawiam.