Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Gdzieś tu kiedyś widziałem zdjęcia promów pływających miedzy Polską a Szwecją w latach 60 tych. Teraz kopię po forum i nie potrafię ich znaleźć.
Poszukuję nazw promów jakie pływały w wspomnianych latach lub trochę wcześniej między Polską a Szwecją oraz wszelkich informacji na ich temat łącznie z planami.
Może ktoś coś wie ?
Gdzieś tu kiedyś widziałem zdjęcia promów pływających miedzy Polską a Szwecją w latach 60 tych. Teraz kopię po forum i nie potrafię ich znaleźć.
Poszukuję nazw promów jakie pływały w wspomnianych latach lub trochę wcześniej między Polską a Szwecją oraz wszelkich informacji na ich temat łącznie z planami.
Może ktoś coś wie ?
Wiele razy spotkałem się z informacją, że prom "Ostrów 1" nie jest użytkowany, a przeprawa kolejowa na wyspę Ostrów w Gdańsku jest nieczynna. No i w końcu mam na to demento...
Koledzy a powiedzcie mi w jaki sposób do hali K1 Stoczni Gdańsk dostarczane są arkusze blachy? To samo pytanie również tyczy Stoczni Nauta na wydziale K3.
Bez wątpienia tak, co zresztą można przeczytać na stronie, z której pochodzi zdjęcie: 27 july 2000 - Gdańsk Port. Nabrzeże Wiślane. Rozładunek wagonów metra dla Warszawy.
Wiele razy spotkałem się z informacją, że prom "Ostrów 1" nie jest użytkowany, a przeprawa kolejowa na wyspę Ostrów w Gdańsku jest nieczynna. No i w końcu mam na to demento...
Bardzo ciekawe zdjęcie nabrzeża PAGEDu. Dla mnie podwójnie intrygujące, bo na szkicach sytuacyjnych, którymi do tej pory dysponowałem, nie ma zaznaczonych torów wąskich, a tymczasem na zamieszczonym zdjęciu mamy do czynienia z piękną siecią takich właśnie torów. Może któryś z kolegów ma jeszcze jakieś zdjęcia tej części portu. Byłbym bardzo zobowiązany, gdyby się nimi podzielił.