• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pojedyncze wagony piętrowe 2 klasy typu "Görlitz 88" na PKP, serii Bdhpun, Bdhpumn, Bmnopux

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.396 58 3

escobar

Znany użytkownik
Reakcje
197 7 0
Czyli na filmie naliczyłem 8 wagonów do kasacji :( Plus jeden czy dwa z Leszna po pożarze. Ciekawe czy szybciej skasują wszystkie wagony piętrowe czy skasują same Polregio bo z informacji prasowych wynika że nie kupują z KPO nowego taboru. Dodatkowo chyba kilka SP32, SU45, SP42, SM42. Cała "szopa" w Krzyżu jest likwidowana

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.752 78 12
Czyli na filmie naliczyłem 8 wagonów do kasacji :( Plus jeden czy dwa z Leszna po pożarze. Ciekawe czy szybciej skasują wszystkie wagony piętrowe czy skasują same Polregio bo z informacji prasowych wynika że nie kupują z KPO nowego taboru. Dodatkowo chyba kilka SP32, SU45, SP42, SM42. Cała "szopa" w Krzyżu jest likwidowana
... "takie menagiery" rządzą / rządziły, to tak jest ... Ja rozumiem, planowe przeglady na poziomach, których np. Kruszewiec* nie zrobi można wykorzystać do jakichś modernizacji wnętrza, ale po kiego np. "EDelfa" jak to niektórzy nazywają robić?? Tu był kompletny proces homologacyjny jak na nowy pojazd, czyli koszty... Takie np. 100' ki w Kolejach Mazowieckich zrobione były w standardzie jaki panował jakieś 10-15 lat temu i tak zostanie, bo KMy skupiają się na wymianie taboru. A RegioPolo niestety przespało wiele możliwości i teraz zdziwienie**...
Jedynie szeregowych pracowników szkoda.

Pozdr,...

* ichni ZNTK, wykonujący bierzące przeglądy, niestety niepamiętam czy są zdolni zrobić P5 we własnym zakresie...
** tak,pamiętam, że ta firma już raz prawie splajtowała...

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.396 58 3
SP32-206 oraz 210 nie będą złomowane ktoś je kupił.