@Andrzej Harassek, właśnie miałem to dopisać, że nie jestem pewien czy to "towos", bo zdjęć tego składu w rożnych miejscach i zrobionych przez różnych fotografów jest kilka, ale jest jedno właśnie w Wolsztynie gdzie obie "bonanzy" mają niechlujnie pootwierane drzwi, wszystkie chyba, więc bardziej wyglądało to jak przetaczanie wagonów po prostu. Generalnie zdjęcie i linki dałem bo jakościowo są dobre. Choć szukam właśnie wcześniejszych zdjęć, z lat 80, bo to był najciekawszy klimat.
No i priorytet to moje okolice, ale z tym najtrudniej... Jako że mieszkam blisko Zachodniego, to pamiętam dosyć dokładnie, ale o dziwo bardziej lata 80 chyba, niż 90. Całą okolica dworca razem z domkiem za peronem 3, gdzie mieszkał taki daleki znajomy, muzyk. No i w tym klimacie jeszcze zielonego (bo było całe mnóstwo drzew) dworca spędzało się czas czy to z ojcem czy to z kolegami, pamiętam zakazy fotografowania na bryle dworca, chyba 3 dworce wstecz
Musze podpytać czy w tej izbie pamięci ulokowanej we wieży wodnej na Głównym nie mają jakiś pamiątek zdjęciowych z właśnie mieszanymi składami.