• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Plan makiety H0 Piko A Gleis

OP
OP
M

marcin_sobota

Nowy użytkownik
Reakcje
2 0 0
no witam

wielkie dzieki

program nazywa sie WINTRACK. W sumie prosty w obsludze. budowa torowiska nic prostszego ale jezeli masz rozne poziomy teremu to juz jest niestety z tym troche zabawy. raczej nie oplaca sie modelowac terenu dokladnie ( chyba ze masz czas ) tylko usadowic tory na odpowiedniej wysokosci. program sam uformuje teren zeby ten uklad mial sens. to wytarcza. wiadomo ze potem ma sie wlasne pomysly na uksztaltowanie terenu itd.

zycze powodzenia

Marcin

Ice42

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witanko.:)
Faktycznie to dobry pomysł z tym styropianem, lub sklejką.
Ale będę chyba jednak podciągał sklejką 6mm.
Pozdrawiam.
Ice42.

Ligus

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
marcin_sobota napisał(a):
no witam

wielkie dzieki

program nazywa sie WINTRACK. W sumie prosty w obsludze. budowa torowiska nic prostszego ale jezeli masz rozne poziomy teremu to juz jest niestety z tym troche zabawy. raczej nie oplaca sie modelowac terenu dokladnie ( chyba ze masz czas ) tylko usadowic tory na odpowiedniej wysokosci. program sam uformuje teren zeby ten uklad mial sens. to wytarcza. wiadomo ze potem ma sie wlasne pomysly na uksztaltowanie terenu itd.

zycze powodzenia

Marcin
Dziękuję za odpowiedz :D

OP
OP
M

marcin_sobota

Nowy użytkownik
Reakcje
2 0 0
Witam,

Ja wcale biernie nie siedze!!!

to ze mnie na forum nie bylo to nei znaczy ze nic nie robie....

to dobra robie malo :)

ale
teraz zaczalem wyprobowywac rozne techniki modelowania terenu.

Mam pytanie do wody. Zrobilem to przy uzyciu szkla wodnego. pytanie tylko jak pozbyc sie menisku na obrzezach, macie jakies sposoby?
i czemu wszedzie sie mowi zeby lac warstwami skoro i tak nastepna warstwa rozpuszcza poprzednia. ja nalalem raz, schlo tydzien ale wyschlow koncu

pozdro

Marcin

OP
OP
M
Reakcje
2 0 0
Hej

to mowisz ze na wiekszej powierzchni menisk sie nie utworzy???

pomieszczenie cieple, bedzie szybciej schlo.

tylko dlatego leje sie warstwami bo wolno schnie?

Mam jeszcze jedno pytanie.

wlasnie przymierzam sie do montazu napedow Conrada.

moze mi ktos podeslac fotke montazu tego drucika do zwrotnicy, samo to polaczenie bo nie bardzo moge sobie to wyobrazic w polaczeniu ze zwrotnica Piko. moze lepiej wyciac nozykiem ten plastik do przelaczania przy zwrotnicy i polaczyc drucik od napedu do otworu w plastiku miedzy torami??

pozdro

OP
OP
M
Reakcje
2 0 0
aha

a uciales ten plastik z rozjazdu czy nie? a jak to potem urelanic bo to troche kiepsko wyglada.

zarzuc prosze dwie fotki twojego montazu. z gory i do dolu zebym lepiej zrozumial dzialanie Conrada.

Dzieki

krecik

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
W tym tygodniu ogarnę fotki i podeślę. Dziś coś dziabłem przy makiecie ale symbolicznie.
Ostatnio to zajmowałem się robieniem odwodnienia przy domu przed jesiennymi deszczami :(