witam ponownie,
planuje planuje i nic z tego nie wychodzi.
jak to zwykle bywa, i jak to wszyscy zawsze mowia, pierwszy plan jest duuuzy a i tak zniego nic nie wychodzi, a szkoda bo moj poprzedni plan bardzo mi sie podobal.
2 niezalezne linie, laczece sie. duzo roznic terenu, miejsce na popis przy modelowaniu terenu i stawianiu budynkow.
ale jak to zawsze bywa w 99% plan trzeba zmniejszyc i zmienic bo miejsce nie pozwala. znaczy mi by pozwolilo ale boje sie potem o transport. mieszkam w niemczech i kiedys makieta musi wrocic do polski, tu mam duzo miejsca a w Polsce nie wiadomo. a wiec zmiejszylem makiete do 298x150 z mala dostawka na bocznice
cos na ten ksztalt
a wiec jest nowy plan, zdjecia ponizej.
szlak jednotorowy ktory dwukrotnie przejezdza przez stacje, plan nie jest dopracowany technicznie, odstepy od torow , wysokosci sa zrobione na razie jako tako. ale przed inwestowaniem wiekszej ilosci czasu chcialem Was sie zapytac o opinie. po szlaku moga poruszac sie 3-4 pociagi. mozna sie wtedy pobawic w SBL ( martinezo- bedzie zamowienie ;-) )
klimat makiety- Schwarzwald, czyli gorki i specyficzny klimat tutejszej okolicy.
powoli robie drzewka ( wg instrukcji BADYLEK
http://forum.modelarstwo.info/viewtopic.php?f=11&t=5016
zakupilem korek, czekam na przesylke od modelmanii ( szuter Polaka, gabki siateczki (materialy do drzewek ) a wiec powoli zaawansowanie przygotowan wzrasta jedynie pozostal sensowny plan.
zalezy mi na roznicy wysokosci i krzyzowaniu sie szlakow. fakt rozmiar 298x150 nie daje duzo mozliwosci
ale sami popatrzcie i licze na waze opinie i sugestie. moze taki plan torow nie sprawia frajdy w jezdzie bo pociagi sie gonia, nie wiem, pomozcie prosze
z gory dziekuje
pozdro