• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 PKS, PEKAES, TRANSBUD itp.

leenny

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mogłem przekręcić. Jak pisałem informacji na ten temat jest tyle co kot napłakał. To była seria R i wywrotki RD.
Nie wiem czy ciągniki też trafiły oryginalne. Możliwe że ten na zdjęciu został przebudowany na ciągnik z wywrotki w początku lat 80-tych już w Polsce.
W ogóle mam mizerne pojęcie na ten temat:) Dlatego pytam jak ktoś coś więcej wie.

leenny

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Rewelacyjne fotki z tymi rzadkimi pojazdami! Szkoda że je zezłomowali. Były trzy takie. Dwa duże i jeden mniejszy. To chyba ten co przy nim stoją chłopcy radarowcy. Te większe miały po 3,5 metra szerokości. Z tych zdjęć wynika też za zanim trafiły do ZTE Radom były w Zabrzańskim Mostostalu pierwotnie. Ciekawe to.

kubamich1

Znany użytkownik
Reakcje
5 0 0
Rewelacyjne fotki z tymi rzadkimi pojazdami! Szkoda że je zezłomowali. Były trzy takie. Dwa duże i jeden mniejszy. To chyba ten co przy nim stoją chłopcy radarowcy. Te większe miały po 3,5 metra szerokości. Z tych zdjęć wynika też za zanim trafiły do ZTE Radom były w Zabrzańskim Mostostalu pierwotnie. Ciekawe to.
To nie są te same pojazdy. W ZTE były TG 300 a te są mniejsze.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 8