• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 PKS, PEKAES, TRANSBUD itp.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.764 387 20
Przeglądając facebooka znalazłem dziś taką fotkę i zastanawiam się jaki rodzaj naczepy ma Volvo F89, które jest w połowie obcięte na tym zdjęciu. Plandeka schodzi na naczepie z przodu chyba do samego dołu. Nie kojarzę takich plandekowych naczep. Może ktoś z Was pomoże?

44444029_2290931024274334_482951518903861248_n.jpg

MAnTonI

Aktywny użytkownik
Reakcje
182 1 0
Spójrzcie jeszcze na czym napisano ,,Nauka jazdy'' to odwrócony do góry nogami i na tzw. lewą stronę znaczek z przystanku PKS-u.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.764 387 20
Spójrzcie jeszcze na czym napisano ,,Nauka jazdy'' to odwrócony do góry nogami i na tzw. lewą stronę znaczek z przystanku PKS-u.
Bo w tamtych czasach nie wyrzucało się takich rzeczy do śmieci, tylko można było dać przedmiotom drugie życie. ;)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.764 387 20
Znalazłem ostatnio w czeluściach internetu takie dwie fotki i zaciekawił mnie kolor kabiny Fiata w barwach PEKAESU. Czyżby była czerwona albo pomarańczowa?

Fiat 190NC 011.jpg

Fiat 190NC 012.jpg

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.764 387 20
Raczej pomarańczowa. Obok Iveco ma czerwony zderzak a różnica kolorów jest bardzo duża.
No właśnie mam wątpliwości, bo na drugim zdjęciu obok Fiata stoi Scania i ona ma czerwone barwy, a kolor Fiata jest podobny. Trudno mi to dokładnie określić.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.066 67 1
Jak dla mnie pomarańczowa . Najlepiej to na pierwszym zdjęciu widać . Scania ma naczepę z żółtą plandeką i zrobił się dość duży kontrast . Na czerwony za jasna .

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 8