• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele wagonów typu 120A

Gor717

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
749 8 0
Kolega brian-82 opracowuje alternatywny układ. Lada chwila prototyp. Jak będzie gotów to się pewnie pochwali. Rozwiązanie bez dekodera z możliwością załączenia oświetlenia wagonu i rozdzielnie końca składu na obu końcach wagonika. Jeden lub drugi.

Bipa966

Aktywny użytkownik
Reakcje
473 69 32
Malowania takie jakie proponujecie Panowie nie maja racji bytu, zalegać będą półki ja ostatni, nieudany wypust Bonanzy Piko.Miłosnikow wspołczesynych malowan jest jak na lekarstwo i jak na lekarstwo mało jest malowan z ep IV, co uwidacznia afera jaka miała miejsce kilka miesięcy temu z modelami 120 z Nysy!

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Doprawdy? Wydawało mi się, że również zanim trafiły do sklepów to się rozeszły. Ale nawet jak nie, to mówienie o nieudanym wypuście jest mocno przesadzone. A nowe epoki się dobrze sprzedają, a to że modele z tych epok są na ogól bez problemu dostępne w sprzedaży wynika wyłącznie z faktu, iż modeli z tych epok jest o wiele więcej i zapewne więcej jest produkowanych egzemplarzy aniżeli modeli z epok wcześniejszych.

Bipa966

Aktywny użytkownik
Reakcje
473 69 32
no dobra...poddaje się . Jak by co to już nie będę zauważał modeli wystawianych na roznych portalach w cenie niewiele większej od ceny sklepowej, i nie przyznam się do tego iż dwa wagony Nyskie ,z wielkim trudem po zacielkym boju kupiłem w cenie większej niż 300zl , i z wielkim bólem przyznam się również ze w rankingu jaki był przeprowadzony na tutejszym, jakże zacnym forum, epoka IV przegrala niestety z epoka VI w glosowaniu forumowiczów !

pilu35

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wyprzedały sie by teraz trafiać na alledrogo u domorosłych biznesmenów po 199zl lub coś w okolicach, nawet dziś trafiły 2 sztuki z ceną wywoławczą 169zl ogólnie jest ich co najmniej kilka. Jak dla mnie troszkę sztuczne napędzanie koniunktury. :)

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Co innego wystawianie na portalach, a co innego zaleganie na półkach sklepowych. Zawsze wagon towar który jest dostępny w mniejszej ilości na rynku będzie osiągał większe wartości na rynku wtórnym.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.420 387 20
To jest normalne prawo ekonomiczne. Jeżeli popyt przewyższa podaż, to cena na rynku wtórnym będzie zawsze wyższa od tej nominalnej. Nie ma się czemu dziwić.
Natomiast dziwić się trzeba producentowi, że widząc co się dzieje nie wyprodukuje kolejnej partii takich wagonów.

Bipa966

Aktywny użytkownik
Reakcje
473 69 32
ale nie wiem po co napedzac emocje ! przecież wyraźnie napisałem ze wagony we współczesnych malowaniach maja ,zdecydowanie ! mniejsze wzięcie i to jest fakt ! czy jest chętny ktoś sprzedać mi oliwkowa Bonanze za cene 190ZL? chętnie przygarnę...kolejne 2 sztuki :) a Przewozy Regionelne zalegaja portale i nie ma chętnych ! To samo dotyczy się wszelkich innych wypustow w stylu jajecznica i inne teczowe barwy ochronne .Wiem ze sa tu osoby których nie interesuje ep IV i najchętniej widziały by TYLKO swoje .Ale jak tak dalej pojdzie to i nawet Piko przestanie produkować dla nas cokolwiek jak im magazyny zaczna w szwach pekac od roznych dziwacznych malowan;)

Bipa966

Aktywny użytkownik
Reakcje
473 69 32
co to się na tym forum porobiło ?? kim ty jesteś ażeby w ten sposób się do mnie zwracać ?? co ja ci takiego napisałem gburze jeden !! normalna dyskusje prowadze !