• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii TKt48

Wizard

Nowy użytkownik
Reakcje
58 0 0
A próbował Kolega zaproponować Piko tę wiedzę za opłatą?
Wątpię by bez tego ktokolwiek w Piko wiedział o Kolegi istnieniu, a co dopiero o Kolegi wiedzy.
Co prawda nie było to do mnie, ale pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji. Jakiś czas temu na jednej z imprez modelarskich zwróciłem się do jednego z głównych lub głównego przedstawiciela Piko na Polskę z pytaniem o konkretny numer modelu spalinowozu, który Piko wypuszcza od kilku dobrych lat. Zostałem poproszony o maila ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi konkretnego numeru lokomotywy, jej zdjęcia, informacje dotyczące przydziału, daty rewizji itd. Maila bardzo obszernego wysłałem, po czym na kolejnej imprezie spotkałem tego samego człowieka, przypomniałem naszą rozmowę i zapytałem co myśli na temat wiadomości, którą mu wysłałem. Spojrzał tylko na mnie i nawet nie wiedział o co chodzi. Takie jest zainteresowanie sprawą jak na infolinii gazowni bądź elektrowni. Nie mam oczywiście żadnych pretensji, nie uważam że jestem pępkiem świata i moje wiadomości muszą być odczytywane. Jednak jeśli prosi się o wysłanie maila to dobrze byłoby chociaż na niego odpowiedzieć w jakikolwiek sposób lub podczas rozmowy ustosunkować się do niego, a nie robić głupią minę niczym politycy w telewizji.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.996 483 99
Gdzie tu widzicie błąd ortograficzny.
Jak już o tym mowa, to zacytuję Ciebie:

"Mam model prócz reflektorów nie mam się co przyczepić w TierMaker idzie na model bardzo dobry ."

Po słowie "reflektorów" brak jest przecinka, a część zdania "w TierMaker idzie na model bardzo dobry" jest zupełnie niezrozumiała, tzn. nie wiadomo co autor miał na myśli tak układając słowa.

Jedno mogę pomyśleć, albo jesteś obcokrajowcem korzystającym z tłumacza, który tłumaczy w kulawy sposób, albo po prostu piszesz w sposób trudny do zrozumienia.

Przepraszam za odejście od tematu, ale chciałbym zaapelować do kolegi by pisał w sposób przynajmniej taki, by zrozumieć o co w ogóle chodzi. Jeśli 2011 to rok urodzenia to być może mamy do czynienia z nastolatkiem, który nie bardzo ogarnia ortografię.

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
2.079 460 7
Gdy się klepie ze sramfona to trudno o interpunkcję bo wymaga za dużo czynności. Ortografię system jeszcze poprawi, ale stylistyki - nigdy!
Widzę, że ofensywa na zniechęcenie do modelu trwa i trwa...

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
1.228 72 1
Modele TKt48 od Piko rozejdą się czy to się forumowiczom podoba czy nie, czy są dokładne czy nie... To nie ma znaczenia. A kto ma źle spać, będzie źle spał. Na tę chorobę nie ma lekarstwa.