• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii SU42/SM42/SP42

Sachsen

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
199 4 1
Opolski biało-czerwony "kociołek" będzie można od jutra popołudniu obejrzeć sobie w sklepie LokoMotyw w Kupcu Poznańskim. Jej sprzedaż jest przewidziana jeszcze na czerwiec.
PS. Przy okazji do pokazania dojedzie także EP08 :)

wojtekpkp

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
a czy ktoś wie czy w ogóle ma być dokładnie w takim malowaniu jak na fotce poglądowej ?? A może ktoś wie w jakim ZNTK tak malowali ???? W zakładzie w Czerwieńsku kiedyś taka była jedna nr 109 i taki mam do niej sentyment że kupuję ze względu na kolorki :)

KAROLeski2

Aktywny użytkownik
Reakcje
274 3 1
Według tego co się dowiedziałem w zaprzyjaźnionym sklepie modelarskim to najprawdopodobniej będzie pod koniec wakacji.
Zobaczymy czy się potwierdzi... oby :)

Kociołek wygląda super. Oglądałem go na żywo. Nie robiłem co prawda zdjęć ale... teraz trochę żałuję
Tak pokrótce.
Buda oliwkowa, coś jak SP42-111
Czerwone zgarniacze z białymi obwódkami, biało-czerwone barierki i... (tu mnie producent zaskoczył) biało czerwone obwódki reflektorów...resztę wszyscy znamy.
Model robi piorunujące wrażenie a jak się go jeszcze zestawi z bhp z Opola to naprawdę wygląda cudnie.
Panowie. Czekajmy cierpliwie... naprawdę warto.
Mam tych stonek już 8 ale tą też muszę mieć obowiązkowo. Według mnie będzie najładniejsza z tych co mam, tym bardziej że bhp z Opola już się kurzy i czeka na loka.
;)

Ostatnio edytowane:

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.904 15 0
Widziałem wczoraj na żywo najnowszą SP42.
Wygląda niesamowicie, według mnie najlepiej ze wszystkich dotychczasowych w tym malowaniu.

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Miałem sobie ja kupić. Potem stwierdziłem że za dużo nowości i wykreśliłem ją z listy życzeń. Bardzo proszę o jakąś fotkę bo być może na listę powróci.