• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii SU42/SM42/SP42

Jarek

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
No i ostatnia SM42-865 - kaplica - mam tu pytanie przede wszystkim do użytkowników dekoderów Lenz Standard+ Jak się u was sprawuje ten dekoder bez UPS w SM42 Piko?
Dekoder przełożyłem z modelu TP1 gdzie napięcie zasilania jest zbierane z 7 osi - nie ma z tym absolutnie żadnego problemu, jednak w SM42 bardzo często zdarza się zanik napięcia nie wspominając już o non stop mrugających światłach.

Ze względu na na kiepską jazdę tej SMki i problemami z wolnym przejechaniem przez rozjazd sprawdziłem czy oba wózki odbierają prąd - niestety, zasilanie działa tylko w jednym.

Widać, że obręcze są 'jeżdżone', do tego uwalone w jakimś brudzie...
U mnie też zasyfione :(

Reakcje
423 3 0
Ze względu na na kiepską jazdę tej SMki i problemami z wolnym przejechaniem przez rozjazd sprawdziłem czy oba wózki odbierają prąd - niestety, zasilanie działa tylko w jednym.
Więc moja, jako jedna z dwóch o których Bynio pisał, że trafiły do serwisu, miała problemy ze stykami. W tym tygodniu wróciła, jeździ pięknie i nie ma już problemów z kiepską jazdą. A była katastrofalna. Nie dośc, że przy jeździe na wprost przerywała, to na łukach w jedną stronę w ogóle nie chciała jechac.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Ktoś pare stron wcześniej napisał że rynek zapcha się po wypuszczeniu malowań energetyki i prywaciarza ....
może i tak ,choć podejrzewam że część z nich trafi do przemalowań .Pewnie ktoś uzdolniony opracuje pewien wybór kalek i tabliczek....idąć za potrzebą choćby oznaczeń czwartej epoki.
A te malowania może Piko puści ale po 2013 roku

Romek

Nowy użytkownik
Reakcje
4 0 0
Ostatnio przypomniałem sobie, że posiadam foto z SM42 i SP42. To "lustrzane odbicie" dobrze pokazuje, czym odróżniają się obie wersje "czterdziestek dwójek". Fotkę wykonałem w Stargardzie Szczecińskim w czerwcu 2001 roku.

SM42_SP42.jpg