Czy jest już wątek o wagonie 120A ?
Myślę, że nie ma. Ja przynajmniej nie zauważyłem i ja takiego odrębnego wątku o modelach wagonów typu 120A firmy Piko zakładać nie zamierzam...
A Pan nie może sam sprawdzić, czy taki wątek o wagonach 120A na tym forum już jest ?
Co więcej jestem zdania, że
wszystkie nowości oferowane przez SK-Model powinny znaleźć się w jednym wątku, niezależnie od tego, czy chodzi o modele lokomotyw spalinowych SM/SP42 i elektrycznych EU06, EU07, EP07, EP08 i ET41 firmy Piko, czy też o modele wagonów typu 120A i Görlitz 88 firmy Piko, jak również modele wagonów serii Bipa/Bhp firmy Rivarossi.
Tak naprawdę jest to moim zdaniem
jeden temat, w którym możnabyłoby poruszać dopasowanie wszystkich w/w modeli lokomotyw i wagonów do siebie.
Niejednokrotnie różne typy wagonów bedą mogły tworzyć jeden skład pociągu i to z różnymi lokomotywami. Tak więc, powinno to wiele uprościć.
Obecnie jast kilka tematów o różnych modelach SK-Model, w których niejednokrotnie należałoby pisać to samo, ponieważ poszczególne lokomotywy i wagony (nawet różnych producentów) pasują wzajemnie do siebie, a my "miotamy" się pomiędzy kilkoma tematami...
(...) I jak z odpowiedzą na te pytanie:
, może ktoś wie do kiedy SM42-546 miała malowanie jak w IVc, gdyż na filmie z 2009 już jest inne (pomijam naprawę czy lokomotywownię)
W ogóle nie bardzo rozumiem co to za pytanie (zresztą niezbyt uprzejmie zadane!)... ? A może to ma być jakiś żart

?
Przecież model lokomotywy SM42-546 odwzorowuje lokomotywę z roku 1983, a malowanie PKP Cargo (i to w jego starszej wersji) pojawiło się w roku 2008 !
Nic, a nic z tego nie rozumiem. To jest przecież
ćwierć wieku różnicy ! Jaki związek może mieć malowanie tej lokomotywy z roku 1983, z jej malowaniem (wyglądem) z roku 2009 ?!
Przecież w tzw. "międzyczasie" zdążył zmienić się ustrój państwa, przestały istnieć PKP, wszystko stanęło "do góry nogami", a malowanie lokomotywy SM42-546 zmieniło się w tym okresie czasu mniej więcej 8 razy, o zmianie dat napraw, przydziału i np. zderzaków - nie wspominając.
Mogę tylko przypuszczać, że lokomotywa SM42-546 utrzymała swoje ciemnozielono-oliwkowe malowanie nie dłużej niż do przełomu lat 80 i 90 ubiegłego wieku, czyli np. do roku 1990/91. Wskazują na to przykłady innych lokomotyw tej serii.
Podkreślam jednak, że są to tylko moje przypuszczenia.