• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PIKO - modele lokomotyw serii ST44

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.084 24 8
Piko właśnie poinformowało na facebooku, że model wyrusza do sklepów. "Nareszcie", bo zaraz minie rok od momentu kiedy ją zamówiłem :cool:

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.470 496 107
Miał co robić cały rok....kolejny rok. Ja bym chciał aby mi przyniósł nieco oddechu, żeby tak chociaż rok nie pojawiło się nic czym nie nie chciałbym wzbogacić mojej kolekcji ;)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.816 444 99
Co do opisu w białym prostokącie to nie wiem...

Przyjrzałem się za to malowaniu i już miałem napisać, że trochę lipa, iż nie 'maznęli' imitacji poręczy wejściowych przy drzwiach srebrną farbą, że wyglądałyby lepiej - bo zlewają się z zielenią budy. Ale jak się obejrzałem foty oryginału - to tam też są zielone. Jedyne 'ale' jeśli chodzi o malowanie to to, że nie są pomalowane na biało elementy zaznaczone na poniższym zdjęciu. Ale to sobie można poprawić własnoręcznie białym transparentnym cienkim pisakiem...

st.jpg

Zdjęcie oryginału pochodzi z tej strony http://rail.phototrans.eu/14,110798,0,_______________M62_ST44_613.html
i przedstawia tą lokomotywę uchwyconą we wrześniu 1999 r.

Ostatnio edytowane:

hjugytf

Aktywny użytkownik
Reakcje
469 47 4
Nie wiem dlaczego, ale model jakoś mnie całkiem nie przekonał do siebie, ale głównie z powodu lamp. Nie liczyłem na cuda, bo Piko słynne jest, że lampy to nie jest ich dobra strona, ale mam wrażenie, że Roco wygląda ładniej.

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.218 86 30
A może wystarczy poczekać aż ktoś pokusi się o rzetelne zestawienie obu modeli? I wtedy spuścić "ogary hejtu"?
Bo jak na razie, to te mierne rozważania mogą być spowodowane tym, że odcień zieleni modelu Piko różni się od modelu Roco.
I zły kolor pomarańczy na opakowaniu spowodował że dla większości klientów sok był za kwaśny....

kofacela

Aktywny użytkownik
Reakcje
186 0 1
Czekam na Epokę IIIc
Ale pewno się nie doczekam... bo Piko nie wypuszcza nic poniżej IVa (nie wspomnę o pakiecie Hobby)
A taka piękna forma do Platform i węglarko-platform 401z leży i się kurzy...