• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

Jack Daniel's

Nowy użytkownik
Reakcje
4 0 0
Dzień dobry, to mój pierwszy post na tym forum (samo forum czytam już od dawna), więc jeśli pytanie jest nie na miejscu to proszę o wyrozumiałość. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś posiada już jakieś info co do EP08-010 PIKO? Oficjalne informacje mówią, że ma zostać wydana w III kwartale br., na modelmani jest informacja o 20 września br., ale sceptycznie do tego podchodzę, zważywszy że jeszcze nie było nigdzie zdjęcia tegoż modelu.

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.786 61 10
Najlepszym sposobem na uregulowanie jazdy jest wpisanie do CV54 wartości zero. Następnie wyjście z programowania i wciśnięcie klawisza F1. Model ruszy z kopyta, pokona że dwa, 3 metry i jeździ jak ta lala. Należy pamiętać by tor na którym stoi model był dostatecznie długi, by dekoder mógł sobie dobrać odpowiednie parametry.
Dziś przyszła do mnie zamówiona w Austrii EU07-345. Włożyłem dekoder ESU LokPilot V4.0, zrobiłem to co Elvis napisał i... i nic więcej nie trzeba było robić lok śmiga aż miło.
W grudniu, może wcześniej model trafi do Ciebie Leszku po dźwięk.

Pozdrawiam
Adam